top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Rustem Ten Kate

Bijgewerkt op: 27 okt. 2023

Rustem Tropische Winkel

Verborgen parels, dat zijn onze favoriete toko’s. En je raadt het al, we hebben er weer eentje gevonden. Namelijk Rustem Ten Kate, een toko in de Ten Katestraat. Rustem Ten Kate zit verstopt achter een marktkraam, dus je moet maar net weten dat die er zit. De toko wordt gerund door een familie, wat uiteraard ook pluspunten oplevert bij ons. En wij kunnen vast verklappen: wij komen zeker terug.Vast klanten

Rustem Ten Kate ziet er van binnen goed uit. De zaak oogt schoon en de producten in de vitrines zijn geordend en vers (zo wordt er aan een andere klant verteld dat de bara’s elke ochtend worden gebakken). Tijdens ons bezoek komen er meerdere vaste klanten binnen, wat alleen maar bevestigt dat we een goede toko hebben gevonden. Vandaag gaan wij voor een broodje pom en een broodje ketjap kip. Deze kosten €4,50 per stuk.


Broodjes uit het boekje

De pistoletjes zijn goed afgebakken, waardoor ze zacht maar toch knapperig zijn. (Helaas geen Surinaamse puntjes, maar waar vind je die nog deze dagen?). De pom is uit het boekje. Het is de bekende smaakexplosie met een zoete boventoon. Ook de kip ketjap is goed. Grote, maar toch malse stukken kip met een fijne zoete ketjap smaak. Zoals een goede toko beaamt, worden onze broodjes vergezeld door peper en zuur. De peper brengt pit (maar echt) en we hebben dan ook het zuur nodig om af te blussen.


Cijfer: 8

Wat worden wij toch vrolijk van verborgen parels. Zaken waar wij al jaren voorbij lopen, zonder te weten wat er zit. Rustem Ten Kate is hier het schoolvoorbeeld van. Fijne mensen met fijn eten. Grote kans dat wij binnenkort het menu hebben uitgespeeld.

Adres: Ten Katestraat 36, 1053 CG Amsterdam

Openingstijden:

maandag/zaterdag: 09:00-18:00

zondag: gesloten

Telefoon: 06 30212756


388 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 opmerking


Mahinder Banareswalla
Mahinder Banareswalla
30 aug. 2023

Een absolute parel op de markt, netjes en vriendelijke mensen. Hun maaltijden zijn ook absoluut het proberen waard.

Like
bottom of page