top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Warung Sranang Makmur

Warung Sranang Makmur

Warung Sranang Makmur is al meer dan 40 jaar gevestigd in Amsterdam Oost. In het begin nog onder de naam Warung Utomo, maar na een aantal jaren in Indonesië gewoond te hebben, sinds 1993 als Warung Sranang Makmur. Wat tot vandaag nog steeds niet veranderd is, is dat er gekookt wordt volgens oma’s recept. Say no more!        Klassiek toko interieur 

Het interieur bij Warung Sranang Makmur is door de jaren heen (waarschijnlijk) ook niet veel veranderd. En wie ons al langer volgt, weet dat wij hier fan van zijn. Niks fancy, maar een gemoedelijke sfeer en snelle service. Wij gaan voor een saoto soep (€6,50) en een bakabana (€1,50) die wij ter plaatse verorberen.  


De klassiekers worden beheerst 

De saoto soep is goed gevuld met smaakvolle kip, ei, niet te grote taugé en niet te overheersende selderij (de laatste twee gaan toch vaak mis). De rijst krijgen wij er naast geserveerd. Het nadeel hiervan is wel dat het bakje dat wij krijgen iets te klein is waardoor de soep bijna overloopt als we de rijst erbij doen. Maar over de soep zelf niets dan goeds. Deze is weliswaar wat aan de zoute kant, maar dit doet niets af aan de uitstekende smaak. Ook de bakabana is er een uit het boekje. Lekker knapperig, maar het behoudt alsnog de zoete smaak door de volle banaanvulling. 


Cijfer: 8

Warung Sranang Makmur kookt nog steeds volgens oma’s recept. Als wij afgaan op de smaak van de saoto soep en de bakabana kunnen wij dan ook niet anders dan concluderen dat oma trots mag zijn op deze zaak. 

Adres: Wijttenbachstraat 14H, 1093 JB Amsterdam

Openingstijden: 

dinsdag/zaterdag: 12:00-20:45

zondag: 14:00-20:45

maandag: 16:00-20:45

Telefoon: 020 694 1304


132 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page