top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Kemang

Bijgewerkt op: 23 dec. 2021Kemang

Op onze zondagavond brengen we een bezoek aan Kemang. Kemang is een buurt in Jakarta. Jammer genoeg bezoeken wij niet deze Kemang, maar Kemang op het Hugo de Grootplein. Alhoewel, zo jammer is dit nou ook weer niet. Zelden zijn wij zo vriendelijk en beleefd geholpen als door onze nieuwe vriend achter de balie. Als de maaltijden met net zoveel enthousiasme zijn gemaakt, belooft dit wat te worden.


Kleine ruimte, grootse vriendelijkheid

Kemang is een piepkleine zaak waar net vijf mensen tegelijk zouden kunnen bestellen. Gelukkig is het niet zo druk en hebben wij alle ruimte. Onze keuze valt vandaag op een bami goreng rames en een nasi goreng rames (€9,25 per maaltijd). Deze bestaat naast de basis uit daging bali, terong blado, tempeh pedis en een pittig eitje. Dit gaat een hete maaltijd worden.


Zoek de balans

De nasi is goed gekruid en smaakt ons prima. De tempeh had van ons wat knapperiger gemogen, maar is wel lekker pittig. De terong blado is ook lekker pittig en vol van smaak, maar net iets te hard. WIj houden ervan als de aubergine nog een beetje bite heeft, maar dit was ons wat te veel van het goede. De daging bali is goed. Deze is ook pittig en het vlees is lekker mals. Wel hadden we zelf wat meer evenwicht in de maaltijd moeten stoppen, want nu was elk gerecht pittig en misten wij de balans.


Cijfer: 7,5

Kemang serveert heerlijke maaltijden en is zeker niet zuinig als het om pittigheid aankomt. Sommige gerechten verdienen net een betere finishing touch, maar dit wordt ruimschoots goedgemaakt door de gastvrijheid. Wij raden dan ook aan om niet lui eten te bestellen, maar gewoon even langs te gaan om dit zelf te ervaren.

Adres: Hugo de Grootplein 2A, 1052 KW Amsterdam

Openingstijden: maandag/zondag: 16:00-21:00

Telefoon: 06 4105 1765


300 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Java Kitchen

Comments


bottom of page