top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

De Indo van Jan Eef

Bijgewerkt op: 23 dec. 2021De Indo van Jan Eef

Bij nieuw geopende toko’s spat het enthousiasme vaak van het personeel af. De Indo van Jan Eef op de Jan Evertsenstraat is hier ook geen uitzondering in. Deze zaak is dit jaar geopend en al meerder malen aan ons getipt. Buiten staat een bord waarop staat dat wij de echte Indonesische keuken hier kunnen proeven. Uiteraard is dit niet tegen dovemansoren gezegd.


Bij twijfel, altijd pittig

De Indo van Jan Eef ziet er niet zo strak uit als bijvoorbeeld Batavia, maar brengt de chaotische sfeer die we gewend zijn. Er lopen kinderen rond en de bakken met eten worden van de keuken naar de toonbank gebracht. Wij gaan voor een ‘Menu 1’ dat bestaat uit pittige nasi goreng, terong blado en daging semur. Hier betalen we €10 voor en de maaltijd wordt vergezeld met een bakje huisgemaakte sambal. Hierbij kan je kiezen tussen milde sambal of de pittige, uiteraard zijn wij benieuwd hoe pittig deze echt is. De vriendelijke dame heeft ons aangeraden om niet meteen het hele bakje sambal over de maaltijd heen te gooien, aangezien deze misschien wel te pittig zou zijn. Dit soort uitdagingen gaan wij natuurlijk graag aan.


Wat een nasi

De sambal vinden wij erg lekker, maar had wel wat heter gemogen. Wij hebben ze vaak genoeg pittiger gegeten. Over de pittige nasi goreng zijn wij erg te spreken. Zelden hebben wij zo een smaakvolle nasi gegeten. De daging semur kan ons ook zeker bekoren, maar heeft niet zo een uitgesproken smaak als we zouden willen. Ook zit er niet erg veel vlees in onze maaltijd vergeleken met de hoeveelheid nasi. Het hoogtepunt van de maaltijd is de terong blado. Deze is lekker zoet en bevat genoeg pit. Ook heeft deze een lekkere rokerig smaak alsof de aubergine even geroosterd is.


Cijfer: 7,5

Met De Indo van Jan Eef is de stad weer een toko rijker. Alles wordt vers gemaakt en dat proef je ook. Zelden hebben wij zo een lekkere nasi gegeten. Wel vinden wij dat er voor €10 wat meer vlees geserveerd mag worden en het liefste twee vleesgerechten. Maar dat De Baarsjes zich in de handen mag knijpen met De Indo van Jan Eef staat vast.

Adres: Jan Evertsenstraat 87H, 1057 BS Amsterdam

Openingstijden:

maandag/zondag: 15:30-20:30

Telefoon: 06 858 87135
1.497 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Warung Tegal

Java Kitchen

Kommentarer


bottom of page