top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Toko Sinar Mas

Bijgewerkt op: 23 dec. 2021


Toko Sinar Mas

Wij dachten inmiddels alle toko’s in de Hoofddorppleinbuurt wel gehad te hebben, dit bleek een vergissing te zijn. Op het Hoofddorpplein bevindt zich namelijk Toko Sinar Mas. Deze Indonesische toko bestaat al 25 jaar en ziet eruit als een echte familiezaak. Naast een uitgebreid menu, zijn er ook de nodige exotische producten te koop. De hoogste tijd om te ontdekken hoe Toko Sinar Mas scoort op de Hoofddorppleinbuurt ranglijst.


Dol op cadeautjes

Vandaag gaan we voor het Menu Sinar Mas. Met zo een naam kan dat natuurlijk niet anders. Dit menu bestaat uit drie vaste groente gerechten (orak arik, sambal goreng boontjes en sayur lodeh) en twee vleesgerechten naar keuze. Wij gingen voor de ayam smoor en de daging bali. Normaal gesproken wordt het gerecht geserveerd met witte rijst, maar voor €1 extra wordt de maaltijd geserveerd met nasi goreng. De maaltijd koste €10,50 en we kregen een pisang goreng van het huis erbij.


Genoeg groenten

De nasi goreng was goed gevuld. De groenten zorgden voor de nodige bite, maar hadden van ons wat smaakvoller gemogen. De ayam smoor was lekker zoet en niet droog, daar had van ons nog wat meer van in gemogen. Ook de daging bali was zacht en niet te vet. Deze had van ons dan wel wat pittiger gemogen. Tot slot de pisang goreng. Deze was lekker zoet, alleen door het opwarmen iets aan de zachte kant. Maar deze was van het huis, dus het was een fijne toevoeging.


Cijfer: 7

Toko Sinar Mas heeft een ruim assortiment. Niet alleen de klassieke gerechten, maar ook bijvoorbeeld yakitori of viskoekjes. Op deze wijze onderscheidt het zich toch van de andere toko’s in de buurt. En een snack van het huis, daar smelt ons hart sowieso van.

Adres: Hoofddorpplein 9, 1059 CV Amsterdam

Openingstijden:

maandag/zaterdag: 12:00-20:00

zondag: 16:00-21:00

Telefoon: 020 6691857


363 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Warung Tegal

Java Kitchen

bottom of page