top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Kwaku 2022

Bijgewerkt op: 31 jul. 2023


Kwaku Summer Festival

We hebben er drie jaar op moeten wachten, maar deze zomer was het eindelijk weer zo ver: Kwaku. Ooit begonnen als voetbaltoernooi, maar inmiddels het bekendste festival van de Bijlmer. Elke dag heeft een ander thema en wij zijn er op de Hindoestaanse dag geweest. Ons doel was dit jaar weer hetzelfde als op de vorige edities: zo veel eten dat we naar huis moeten rollen.


Geen Kwaku prijzen

De sfeer zat er weer als vanouds in. Hele families die er op uit trekken om muziek te luisteren, schaafijs te eten, een potje voetbal te kijken, een Parbo te drinken en uiteraard om van het eten te genieten. Onze score voor de dag waren een bara kip van Lily’s (€8) en een portie bbq kip van La Spang (€15). Dit zijn niet de prijzen die we van Kwaku gewend waren, dus de verwachtingen liggen hoog gespannen.


Slordigheidsfouten

De gevulde bara wordt ter plekke bereid. En dus niet alleen de vulling, ook de bara zelf komt net uit de olie gerold. Dit is ook zeker te merken. De bara is lekker kruidig en ook de kip is lekker mals. Afgetopt met echt hete peper, is het bijna een bara uit het boekje. Het enige nadeel: de bara valt uit elkaar. Dat maakt het eten wel erg lastig. Onze volgende maaltijd is een portie bbq kip van La Spang. Hier moeten we erg lang op wachten, maar dit hoort er bij op zo een dag. De kip is lekker mals en rokerig, maar wordt wat karig opgeleverd. Met alleen een sausje en wat stukjes brood, krijg je toch niet helemaal waar voor je geld.


Cijfer: 7,5

Kwaku is duur geworden en dat is jammer, want zo wordt het feest minder toegankelijk. Toch snappen we dat er externe factoren zijn waar niks aan gedaan kan worden. Het eten smaakt nog steeds goed, ook al zijn er wat mankementen. Maar die zien wij voor deze keer door de vingers, omdat het verder een heerlijke dag was.

Adres: Nelson Mandelapark


69 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page