top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Waterkant


Waterkant Amsterdam

Wie tien jaar geleden had gezegd dat onder de parkeergarage in de Marnixstraat een van de leukste terrassen van Amsterdam gevestigd zou zijn, werd voor gek verklaard. Toch is Waterkant inmiddels niet meer weg te denken uit de stad. Vernoemd naar De Waterkant boulevard in Paramaribo waar iedereen samenkomt om te genieten van hapjes en drankjes, doet Waterkant dit al sinds 2014 in Amsterdam. Een goede reden om hier een keer een recensie aan te wijden.


Het zomergevoel

Met mooi weer, zijn er weinig betere plekken om te zitten dan bij Waterkant. De picknicktafels zitten altijd vol, maar omdat er genoeg doorloop in zit, lukt het vaak om binnen tien minuten ergens een plekje te vinden aan het water. Naast de drankjes, gaan wij vandaag ook voor een maaltijd. Onze keuze valt op de roti rol met kip. Met €14 weliswaar wat duurder dan de gemiddelde roti rol, maar een prima prijs voor op een terras.


Positief verrast

De roti rol is gevuld met masala kip, aardappel en kouseband en wordt geserveerd met zuur, sambal en een kerrie ei. Wij hadden geen grootse verwachtingen, maar eerlijk gezegd zijn we positief verrast. De roti zelf is van prima kwaliteit en ook over de vulling zijn we te spreken. We hebben uiteraard wel eens betere roti gehad, maar deze kan er ook zeker mee door. Helemaal als je bedenkt dat er voor een gigantisch terras maaltijden bereid moeten worden. Ook het kerrie ei is een fijne toevoeging aan de maaltijd.


Cijfer: 7

Waterkant heeft naast een schitterend terras ook echt prima eten. Vergeleken met andere eetcafé's zelfs bovengemiddeld goed. We kunnen dan ook wel stellen dat Waterkant doet waarvoor het bestemd is: iedereen samenbrengen voor een hapje en een drankje.

Adres: Marnixstraat 246, 1016 TL Amsterdam

Openingstijden:

zondag/donderdag:11:00-01:00

vrijdag/zaterdag: 11:00-03:00

Telefoon: 020 737 1126


128 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Food Corner

Comentários


bottom of page