top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Walee

Bijgewerkt op: 14 okt. 2022


Toko Walee

Voor een pagina die toko’s recenseert, zijn wij te weinig in de Bijlmer geweest. Tijd om daar eens verandering in te brengen, met een bezoek aan Walee. Walee is een begrip in de Bijlmer, waar volgens velen de beste Surinaamse broodjes worden verkocht. Dat is ook te zien aan de rij, die bijna altijd tot aan buiten staat. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen voor onze maaltijd.


Als warme broodjes over de toonbank

Walee heeft opvallend genoeg geen naam op de gevel staan, maar is gelukkig te herkennen aan de rij die er staat. Wel wordt er vermeld dat de zaak geen Tokoman heet, want zo wordt Walee nog wel eens genoemd (niet te verwarren met Tokoman natuurlijk). De uitdrukking ‘als warme broodjes over de toonbank’ is nog nooit zo op zijn plek geweest als bij Walee, want de broodjes worden aan de lopende band verkocht. Na ongeveer 10 minuten wachten, bestellen wij onze maaltijd: een broodje bbq kip (€4) en een broodje hete kip (€3,75).


Genoeg pit

De broodjes zijn prima afgebakken pistoletjes. Helaas geen Surinaamse puntjes, maar deze worden dan ook steeds zeldzamer. Het broodje hete kip is lekker pittig, maar niet te overheersend. De kip lijkt een beetje op pulled chicken, in tegenstelling tot de bbq kip. Dit zijn wat grotere stukken glanzende kip. Ook dit broodje is pittig, maar vooral de rokerige smaak overheerst. Prima broodjes. Opvallend is ook dat er geen komkommer voor het zuur op de broodjes gebruikt wordt, maar iets wat lijkt op kool.


Cijfer: 7

Walee serveert goede broodjes, waarbij vooral de bbq kip ons kan bekoren. Je moet er wel even op wachten, maar de broodjes zijn het zeker waard. Of dit de beste broodjes van de Bijlmer zijn, durven wij nog niet te zeggen. Daarvoor moeten we snel weer naar een andere toko in de Bijlmer. Wat we wel durven te zeggen is dat Walee in onze top 5 Surinaamse Broodjes Amsterdam staat.

Adres: Albert Camuslaan 109, 1102 WG Amsterdam

Openingstijden:

maandag/vrijdag:10:00-18:00

zaterdag: 11:00-16:00

zondag: gesloten

Telefoon: 020 402 03903.126 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Comments


freds_postzak
Mar 01, 2023

Gaat Walee een systeem introduceren zodat mensen niet in de rij hoeven te staan en vooral zo lang!!! en er véél sneller bedient kunnen worden. Mensen die er komen hebben de luxe van tijd niet in hun pauze om vaak te lang weg te zijn tijdens hun lunchpauze.


Welk plan heeft deze ondernemer om positief bij te dragen richting zijn cliënten ?

Like

freds_postzak
Mar 01, 2023

Waarom staat er in je bank afschrift Tokoman als je afrekent bij Walee...?


Of is deze man een genius en heeft hij de broodjes markt in de broekzak 😁

Like
bottom of page