top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Food Corner


Food Corner

Op een paar minuten lopen van het Westerpark bevindt zich Food Corner. Zoals de naam al doet vermoeden bevindt Food Corner zich op een hoek, namelijk op die van de Nassaukade en de Jacob Catskade. Food Corner serveert Surinaamse Aziatische lekkernijen, waarbij de nadruk vooral op het eerste gedeelte ligt. De hoogste tijd om hier wat broodjes uit te proberen.


Schijn kan bedriegen

Food Corner ziet er niet erg charmant uit. Het is een zaak waar je normaal gesproken langs zou lopen en dit hebben wij ook al meermaals gedaan. Omdat we er toch op gewezen werden een keer langs te gaan, stappen we toch maar een keer naar binnen. Van binnen ziet de zaak er al stukken beter uit. Wij gaan vandaag voor twee broodjes. Een met kip kerrie en een met pikante kip. Beide kosten €4.


De Chinese variant

We lopen weg met twee prima afgebakken pistoletjes, die gelukkig niet meer zo wit zien (dit is wel eens anders geweest). Weliswaar zijn dit geen Surinaamse puntjes, maar deze worden dan ook steeds zeldzamer (zelfs Warung Rahayu heeft deze niet meer). Uiteraard zijn de broodjes voorzien van een goede lik peper en zuur. Het broodje kip kerrie smaakt ons prima. De kerriesmaak had van ons wel wat uitgesprokener gemogen. De kip zelf is wel opvallend. Niet de stukjes kippendij die we gewend zijn, maar de wat meer platter geslagen variant die je vooral in Chinese restaurants tegenkomt. Uiteraard geldt dit ook voor het broodje pikante kip. Ook hier missen we een beetje smaak, maar pikant is het broodje zeker.


Cijfer: 6,5

Het is zonde dat we zo vaak langs Food Corner zijn gelopen. De broodjes hadden van ons weliswaar wat smaakvoller gemogen, maar de Chinese kip variant bevalt ons wel. Mocht je binnenkort dus een keer in het Westerpark zitten en trek krijgen (of gewoon zin hebben in een broodje en in de buurt zijn), is Food Corner een aanrader.

Adres: Jacob Catskade 2Hs, 1052 BW Amsterdam

Openingstijden:

maandag/zaterdag: 12:00-21:00

zondag: 14:00-21:00

Telefoon: 020 362 7267


233 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page