top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Lalla Rookh

Bijgewerkt op: 14 okt. 2022


Lalla Rookh

Vandaag testen wij een klassieke toko in Amsterdam Oost. De naam Lalla Rookh verwijst naar de naam van een schip dat de eerste Hindoestaanse migranten vanuit Brits-Indië naar Suriname bracht in 1873. Deze multiculturele gebeurtenis is duidelijk terug te zien in de keuken van Lalla Rookh.


De drukte vermijden

Het is vrijdag en zin om te koken is er niet. Om de drukte voor te zijn, stappen wij rond een uur of 5 het afhaalcentrum van Lalla Rookh binnen. Normaal gesproken wordt de ruimte er naast benut als restaurant, maar door een of ander virus is dat helaas niet mogelijk. Van het menu kiezen we een van onze favoriete maaltijden: nasi met gegrilde kipfilet en kousenband, hiervoor betaal je €13,00. Dit lijkt misschien wat aan de dure kant, maar wat je er voor terug krijgt liegt er niet om.

Na een kleine 10 minuten krijgen we onze bestelling opgewarmd mee. Het is een zeer grote portie, die ook standaard wordt geserveerd met een bakabana en wat zoetzure garnituur.


Kwaliteit en kwantiteit

De nasi is erg goed op smaak zoals je van een echte Surinaamse nasi gewend bent. Ook de gegrilde kip is lekker mals waardoor het letterlijk van het bot afvalt. De kousenband is qua smaak wat minder opvallend maar ook daarover zijn we niet ontevreden. Door het zoete van de bakabana en het zure van de komkommer komen alle smaken goed tot hun recht wat deze maaltijd uitzonderlijk goed maakt.

De portie is zo groot dat we hem nauwelijks opkrijgen en ruimte voor een dessert is er dan ook niet.


Cijfer: 8,5

Bij stevige trek ben je hier op het goede adres. Als je meerdere gerechten wilt bestellen raden wij aan om maaltijden te delen of kleinere porties te bestellen. Op de kousenband na valt er niks meer aan te merken op Lalla Rookh. Johannes van Dam, de godfather onder de recensenten, heeft deze toko ooit een 9 gegeven. We snappen zijn bewering maar komen toch op een 8,5 uit waarmee het in de lijst van beste toko's in Amsterdam staat. Baas boven baas Johannes. We hopen snel weer te kunnen dineren in het restaurant om dan de roti van Lalla Rookh te testen.

Adres: Wijttenbachstraat 290, 1093 JK Amsterdam

Openingstijden: maandag/zondag: 12:00–22:00

Telefoon: 020 776 4048


421 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Warung Mini

Commenti


bottom of page