top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Toko Bersama

Bijgewerkt op: 23 dec. 2021


Toko Bersama

Toko Bersama is een toko zoals we deze graag zien: bij binnenkomst loop je direct tegen de vitrine met al het lekkers aan en verderop in de winkel kan je allemaal soorten exotische producten vinden. Dit zijn van die toko’s waar wij altijd net iets langer binnen blijven dan de bedoeling was door alle impulsen die we moeten verwerken. Bersama betekent samen (zeg 10x bersama achter elkaar en je kan ‘samen’ niet niet meer horen) en dit gevoel wil Toko Bersama dan ook graag meegeven in de maaltijden.


Een kijkje in de keuken

Als we de toko binnenstappen op de Bilderdijkstraat valt het ons meteen op dat je (letterlijk) een kijkje in de keuken krijgt. Vanuit de winkel kan je half de keuken in kijken, waardoor we meteen kunnen zien dat deze er goed uitziet. Het personeel is ook uiterst vriendelijk en legt ons graag uit wat de specialiteiten zijn. Vandaag gaan we voor een kleine lunch portie bestaande uit nasi goreng met daging bali (rundvlees in zoet pittige saus). Ook bestellen we wegens acute trek nog een stukje pandan spekkoek, maar deze heeft helaas de foto niet gehaald. Voor dit alles betaalden we slechts €6,35.


De sterke wil van de maag

De nasi goreng smaakt anders dan we gewend zijn. Deze is wat frisser (wij denken anijs) van smaak, maar dit kan ons zeker bekoren! Alhoewel een klassieke nasi goreng ons nooit gaat vervelen, juichen we dit soort twisten zeker toe. De daging bali smaakt ook erg goed. De zoetigheid en de pittigheid komen goed naar voren, al kunnen wij ons voorstellen dat de gemiddelde Nederlander even moet bijkomen van de pittigheid. Het enige wat wij aan te merken hebben op de daging bali is dat het vlees van ons iets zachter had gemogen. Wij houden van vlees wat uit elkaar valt als we onze vork er in zetten en dit was nu niet het geval. Wel was het vlees van goede kwaliteit en zijn wij geen stukje vet tegengekomen. De pandan spekkoek was heerlijk en al op voordat we de hoek om waren (het spijt ons echt beste lezers, maar onze buik had geen boodschap aan de foto).


Cijfer: 7,5

Bij Toko Bersama doen ze alles samen en deze liefde proef je ook zeker terug in de maaltijden. Ze geven een eigen twist aan de nasi goreng en de daging bali smaakt ook heerlijk. Het verbaast ons niets dat ze sinds kort ook een vestiging in Oost hebben, want dit soort zaken moeten we koesteren in Amsterdam.

Adres: Bilderdijkstraat 116, 1053 KZ Amsterdam

Openingstijden: maandag/zondag: 12:00-20:00

Telefoon: 020 233 2381


339 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Toko Rawit

Warung Atika

Comments


bottom of page