top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Meo’s Colosseum

Bijgewerkt op: 23 dec. 2021


Eetcafé Meo’s Colosseum

Al meer dan twintig jaar serveert Meo’s Colosseum Surinaamse gerechten in Amsterdam. Meo’s is niet zomaar een toko, het is namelijk een eetcafe. Een eetcafe dat Surinaaamse gerechten serveert kenden wij nog niet, maar wij vragen ons af waarom er zo weinig van zijn. Onlangs viel de zaak ons op omdat ze een samenwerking aan zijn gegaan met een van Amsterdams mooiste ondernemingen, Patta. De hoogste tijd dus om een keer langs te gaan.


Kleine ruimte, grootse vriendelijkheid

Meo’s Colosseum zit in een zijstraatje van de Kinkerstraat en als je niet oppast, loop je hier zo voorbij. Eenmaal binnen lijkt de zaak inderdaad meer op een eetcafe dan een toko. We worden erg vriendelijk welkom geheten en geholpen door de gastvrouw. Vandaag gaan we voor de bami met kip (€11) die geserveerd wordt met kouseband, zuur en tomaat.


Zoek de balans

We krijgen een gigantische portie bami mee die met pijn en moeite op gaat. De kip is mals en valt zo van het bot af. Wel had deze van ons wat smaakvoller mogen zijn. De kouseband had genoeg bite en het zuur zorgt voor de frisheid. Wat wel jammer was, was dat de maaltijd niet zo warm was. Hierdoor moesten we het zelf nog een keer opwarmen. Geen ramp, maar toch jammer.


Cijfer: 7

Meo’s Colosseum is een Surinaams eetcafe en alleen hierom zou je al een keer langs moeten gaan. De gastvrijheid straalt er van af en de gerechten zijn ook prima. Mocht je dus een keer wat anders willen dan het doorsnee eetcafe, dan ben je bij Meo’s aan het juiste adres.

Adres: Lootsstraat 5, 1053 NT Amsterdam

Openingstijden:

zondag/vrijdag: 15:00-00:00

zaterdag: gesloten

Telefoon: 020 489 6489


131 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Ram’s Roti

Comments


bottom of page