top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Ram’s Roti

Bijgewerkt op: 23 dec. 2021


Ram’s Roti

Onlangs kregen wij de vraag waar je de beste roti van de stad kan eten. Hierop moesten wij het antwoord schuldig blijven, omdat wij de bekendste roti specialisten nog niet allemaal gerecenseerd hebben. Tijd om hier verandering in te brengen, te beginnen met Ram’s Roti. Deze zaak in de Jan van Galenstraat is al meer dan 35 jaar een begrip in Amsterdam. Je wacht hier vaak iets langer dan bij andere toko’s, maar voor goed eten wachten wij natuurlijk graag.


Het wachten wordt beloond

Ram’s Roti is populair en dat weten ze zelf ook. Er is een duidelijk proces van binnenkomen, bestellen, een nummertje krijgen en wachten tot de bestelling klaar is. In ons geval moeten wij rekening houden met 20 minuten. Op aanraden van het personeel gaan wij voor de specialiteit, roti doksa (€13,50). Omdat wij niet de meest handige roti eters zijn, maken wij ons een beetje zorgen over de botjes in de eend. Maar ons wordt gegarandeerd dat het vlees hier makkelijk afvalt en dat het echt de moeite waard is. Wij zijn verkocht.


Heerlijke doksa, maar wij zijn te onhandig

Naast de roti en de eend in hete kerrie bestaat het gerecht natuurlijk uit aardappelen, kouseband en een eitje. Een gigantische portie die wij met pijn en moeite op krijgen. De basis zit goed in elkaar. De roti smaakt vertrouwd en ook de aardappelen en kouseband zijn helemaal in orde. Het meest benieuwd zijn wij natuurlijk naar de doksa. De eend is heerlijk. Lekker pittig en vol van smaak. Helaas valt deze niet zo makkelijk van het bot af als dat wij gehoopt hadden. Hierdoor eet het gerecht toch wat lastig en kunnen wij niet van de eend genieten zoals deze had verdiend. Dit zegt misschien meer over ons dan over het gerecht.


Cijfer: 7,5

Na Roopram en Roti Shop was Ram’s Roti de volgende klassieker in de strijd om de beste roti. Maar ook Ram’s scoort met een 7,5 hetzelfde als de andere zaken. Qua smaak was de doksa heerlijk, maar het onhandig eten gooide toch roet in het eten. Wij kunnen dan ook nog steeds geen antwoord geven wie nou de beste roti heeft, maar onze zoektocht is nog lang niet voltooid.

Adres: Jan van Galenstraat 107F, 1056 BK Amsterdam

Openingstijden:

maandag/zondag: 12:00-21:00

Telefoon: 020 683 1499


537 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

MyBroodje

Comments


bottom of page