top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

New Draver

New Draver Restaurant

New Draver is al meer dan 30 jaar een begrip in de stad. Deze Creoolse toko in Oost heeft een dagelijks wisselend menu en is niet voor niets de favoriete toko van bijvoorbeeld Humberto Tan en Roué Verveer. Alhoewel de term toko New Draver misschien tekort doet, want het heeft meer de vibe van een eetcafé. Helaas vandaag geen pom op het menu, maar dat mocht de pret zeker niet drukken.


Meer dan een toko

Zoals gezegd heeft New Draver meer de vibe van een eetcafé. Een gezellige bar en bediening aan tafel. En de service is ook nog eens verrassend snel. Vandaag staat er bruine bonen met kip en zoutvlees (€16) op het menu, die uiteraard geserveerd wordt met witte rijst, gebakken banaan en zuur. En niet te vergeten: de peper.


Bruine bonen en zoutvlees

In meer dan twee jaar Tip de Toko, hebben we nog geen een keer bruine bonen gegeten. Tot onze verbazing, aangezien we fan zijn van dit gerecht. Ook ditmaal. De bruine bonen zijn ontzettend smaakvol. De kip is zo mals dat deze van het bot afvalt en het zoutvlees zorgt ervoor dat de maaltijd wat meer bite heeft en nog smaakvoller is. Tel hierbij op het zoete van de gebakken banaan, het zuur en de heerlijk zoet pittige peper en het smaakpalet is compleet.


Cijfer: 8

Dat New Draver al meer dan 30 jaar een begrip is en een fan favoriet verbaasd ons niets. Het personeel is vriendelijk en de maaltijden ijzersterk. Het dagelijks wisselende menu maakt ons ook alleen maar meer benieuwd om een keer terug te komen op een andere dag (en hopelijk dan wel de pom te kunnen proberen).

Adres: Tweede Oosterparkstraat 2-4, 1091 JC Amsterdam

Openingstijden:

woensdag/maandag: 14:00-23:00

dinsdag: gesloten

Telefoon: 020 663 0230


171 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page