top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Ricardos


Ricardos Amsterdam

Vraag een toko liefhebber wat zijn favoriete Surinaamse toko in Amsterdam is en de kans is groot dat je Ricardo’s voorbij hoort komen. Ricardo’s in de Javastraat staat bekend om de Creoolse gerechten en vooral om het dagelijks wisselende menu. Erg handig, zo kan je elke dag bij Ricardo’s eten zonder een dag hetzelfde te hoeven eten. Naast het dagelijks wisselende menu zijn er ook een paar klassiekers die altijd te verkrijgen zijn. Wij gaan maar eens langs op de proef op de som te nemen.


Het zat niet mee

Het bezoek aan Ricardo’s hebben wij tijdens de lockdown uitgesteld, omdat Ricardo’s een leuke toko is om binnen te zitten. Helaas was het nu niet mogelijk omdat ze binnenkort gaan verbouwen. Ook was rond 18:00 al een groot gedeelte van het menu niet meer beschikbaar, waardoor we niet voor een dagspecial konden gaan. Gelukkig zijn er dan altijd nog de klassiekers waar je op terug kan vallen. Wij gingen vandaag voor de geroosterde kip met witte rijst en groente van de dag (€9,90).


Beste geroosterde kip

Omdat wij een groot fan van stoofvlees zijn en dit nou net de dagspecial was, was het een beetje balen dat dit al zo snel uitverkocht was. Maar gelukkig heeft Ricardo’s dan altijd nog de geroosterde kip. De kip is sappig, smaakvol en valt zo van het bot af. Misschien wel de beste geroosterde kip die wij bij een toko gehad hebben. Wat de kip nog completer maakt, is de heerlijke jus die erbij geserveerd wordt. Wij vinden witte rijst vaak saai (de nasi was uitverkocht), maar met de jus eroverheen was ook de rijst om van te smullen.


Cijfer: 8

Dat Ricardo’s een van de meest geliefde toko’s van de stad is, kunnen wij wel begrijpen. De geroosterde kip is heerlijk en ook nog eens tegen een goede prijs. Een verbeterpunt zou zijn om wat meer van het wisselende menu te maken, want om 18:00 al uitverkocht zijn is wel erg snel. Gelukkig biedt de geroosterde kip dan redding.

Adres: Javastraat 47, 1094 HA Amsterdam

Openingstijden:

dinsdag/zondag: 12:00-20:00

maandag: gesloten

Telefoon: 020 779 1255


193 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Lalla Rookh

Riaz

The Pom Bar

Comments


bottom of page