top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Budhram’s Rotishop

Rotishop Amstelveen

Het Surinaamse puntje wordt met uitsterven bedreigd. Zelfs toko’s die Surinaamse puntjes gebruikten, zijn overgestapt op het pistoletje. Dit is natuurlijk een ramp, aangezien deze Surinaamse broodjes stukke beter smaken. Maar er is goed nieuws: Budhram’s Rotishop in Amstelveen maakt nog gebruik van dit klassieke broodje. En geloof ons, het is de rit meer dan waard.


Surinaamse toko Amstelveen

Net als Sukarasa bevindt Budhram’s Rotishop zich op het Kostverlorenhof. Niet bepaald het meest levendige winkelcentrum. Dit neemt niet weg dat het personeel bij Budhram’s ontzettend vriendelijk is en ook de prijzen nog best schappelijk zijn. Waar je in de stad tegenwoordig meer dan €5 voor een afbak pistoletje betaalt (leuke horecatrend in de stad: kwaliteit is minder geworden, prijzen stijgen overal), betaal je bij Budhram’s nog €4,50 voor een Surinaams puntje. Wij bestellen er twee: een met pom en een met hete kip.


Lifehack: grill het broodje

Tijdens het bereiden van de broodjes gebeurde er iets wat wij nog niet eerder zagen: op het einde werden deze nog onder de grill gelegd, waardoor ze wat weg hadden van een panini. Geniaal aangezien broodjes nog weleens zompig worden, maar zelfs na 20 minuten in een tas te hebben gezeten waren deze nog heerlijk knapperig. De pom was er ook een uit het boekje. Een fijne structuur, stukken kip erin en een smaakexplosie van zoet en hartig. De hete kip was heet, en dan bedoelen we echt heet. In tijden hebben wij niet zo pittig gegeten, waarvoor onze complimenten. Toch had de kip van ons nog iets zoeter gemogen, want nu had deze een beetje een rare smaak. En uiteraard werden de broodjes geserveerd met peper en zuur, wat voor de nodige verfrissing zorgt.


Cijfer: 8

Budhram’s Rotishop bevindt zich niet op de meest sexy locatie, maar de broodjes zijn geweldig. Een van de weinige zaken die Surinaamse puntjes serveert en de enige die wij kennen dit er op is gekomen deze nog te grillen voor extra knapperigheid. Dat we nog een uur moesten nablussen, maakt het alleen maar mooier. Dus snel richting Amstelveen!

Adres: Kostverlorenhof 19, 1183 HE Amstelveen

Openingstijden:

dinsdag/zaterdag: 11:00-20:00

zondag/maandag: gesloten

Telefoon: 020 345 5249


145 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Albina

Dushi Roti

Smeltkroes

Comentarios


bottom of page