top of page

Smeltkroes

Padjak De Smeltkroes 2.0

Een van de bekendste Surinaamse restaurants in de Bijlmer is Smeltkroes. Dit restaurant bevindt zich vlakbij station Ganzenhoef en er staat hier zelden geen rij. Dat we hier nog niet eerder zijn geweest, is vooral onze eigen schuld. Twee keer op een zondag langsgaan, is ook niet handig als Smeltkroes op zondag dicht is. Gelukkig waren we er deze keer op een zaterdag.


Geoliede machine

Het bestelproces bij Smeltkroes zit goed in elkaar. Je staat even in de rij, geeft je bestelling door, krijgt een nummer, kiest een tafel en haalt je maaltijd op als deze klaar is. Wij gingen vandaag uiteraard voor de rijst met pom en kip (€11). Deze wordt vergezeld met kousenband, spitskool en zuur. En nu we er toch zijn, bestelden we er ook een Parbo bij.


Niet voor niks een begrip

Zoals we gewend zijn bij Surinaams eten, is de portie riant (maar uiteraard geen probleem voor ons). De pom smaakt goed. Het heeft de fijne zoetige umami smaak en de structuur is perfect. Wel vinden we de nootmuskaat iets te overheersend, maar dit is onze smaak. Ook de kip is goed. Het malse en zoete vlees valt zo van het bot af. De maaltijd wordt geserveerd met een heerlijke jus en een uitstekende zoete, maar toch pittige sambal. Dit alles in combinatie met de groenten en het zuur (had van ons iets meer mogen zijn) verklaart waarom Smeltkroes een begrip is in Zuidoost.


Cijfer: 8

Dat Smeltkroes een begrip is in de Bijlmer mag geen verrassing heten. De kwaliteit van het eten is uitstekend en ook aan de service mankeert niks. Wij raden iedereen dan ook aan om snel een bezoekje aan Smeltkroes te brengen.

Adres: Bijlmerdreef 1315, 1103 TV Amsterdam-Zuidoost

Openingstijden:

dinsdag/vrijdag: 12:00-20:30

zaterdag: 13:00-20:30

zondag/maandag: gesloten

Telefoon: 020 495 2076


477 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Albina

Dushi Roti

Comments


bottom of page