top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Paon Bali

Bijgewerkt op: 14 okt. 2022


Paon Bali

Paon Bali op het KNSM-eiland is al vaker aan ons getipt en inmiddels zelfs al in Het Parool verschenen. Nu kunnen wij natuurlijk niet meer achterblijven. Paon Bali heeft iedere dag een ander menu, dat wekelijks verandert. Hier dus geen klassieke rames waar je kan kiezen wat je wilt, maar eten wat de pot schaft. Stiekem zijn wij hier wel fan van, want van keuzestress is er zo geen sprake. En er staan gerechten op het menu, die wij niet eerder zijn tegengekomen.


Indonesisch buurtcafé

Paon Bali ziet er van binnen uit als een buurtcafé, maar wel in Balinese stijl. Het kalmerende geluid van het fonteintje draagt hier ook aan bij. Vandaag staat de nasi ayam (€15) op het menu. Deze bestaat naast de gestoomde rode rijst uit ayam betutu (gegrilde kip), krupuk kulit ayam (krokante kip velletjes), saté lilit ayam, ati sere lemo (kippenlevertjes), tum ayam (gestoomde kip in bananenblad), gerang asem (kippensoep), lawar campur (gerecht met jackfruit en kouseband), een pittig eitje en wordt geserveerd met gebakken pinda’s en sambal. Wij drinken er een Pimento bij, wat een soort van pittige ginger ale is (en pittig was die).


Een bord vol

Om alle gerechten te bespreken hebben we bijna een boek nodig, dus lichten we er een paar uit. De ayam betutu is erg goed, lekker pittig en mals vlees. Wij zijn geen orgaanvlees fans, maar toch kunnen ook de levertjes ons bekoren. Groot fan zijn wij van de krokante kip velletjes die voor een extra crisp in de maaltijd zorgen. Ook de saté is heerlijk, maar hier had de portie wel wat groter van gemogen. De gerang asem is ook een heerlijk gekruid soepje, wat tijdens de maaltijd genuttigd dient te worden en niet als voorafje. Al met al een uitstekende maaltijd.


Cijfer: 8,5

Als je van Indonesisch eten houdt, is Paon Bali een must. Het is een ware proeverij aan gerechten, die allemaal verschillend zijn maar toch goed bij elkaar passen. Het is dan ook een gemakkelijke conclusie dat de gehele maaltijd een feest is en dat Paon Bali een van de beste toko's in Amsterdam is. KNSM-eiland is niet een plek waar wij vaak komen, maar Paon Bali kan hier zomaar verandering in brengen.

Adres: Levantplein 84, 1019 MB Amsterdam

Openingstijden:

woensdag/zaterdag:17:30-20:30

zondag/dinsdag: gesloten

Telefoon: 06 58991855


399 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Solo Asli

Comments


bottom of page