top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Terang Boelan


Afhaalcentrum Terang Boelan

Afhaalcentrum Terang Boelan is al jaren een van de populairste toko’s in de Jordaan. Terang Boelan is niet alleen een liedje wat in Soldaat van Oranje wordt gezongen, maar het betekent ook ‘maanlicht’. Wij hebben dan ook zo een vermoeden dat deze toko naar het maanlicht vernoemd is en niet naar de kaskraker. Het was mooi geweest als wij deze maaltijd onder het maanlicht hadden kunnen eten, maar vandaag moeten we het met het zonlicht doen.


Flexibiliteit

Het is vrijdagavond en dus redelijk druk bij Terang Boelan. Gelukkig wordt er efficiënt en snel gewerkt, iets wat niets afdoet aan de vriendelijkheid van het personeel. Wij gaan vandaag voor de regular rames met nasi goreng, ayam goreng Terang Boelan, daging bali en sambal goreng boontjes. Tot onze grote vreugde mogen we de sambal goreng telor inwisselen voor een pisang goreng. Voor deze maaltijd betalen we €10,50.


Bonuspunten

Het vriendelijke personeel scoort bonuspunten doordat wij het eitje mogen omwisselen voor een gebakken banaan. De pisang goreng was lekker zoet, maar wel wat soppig. Dit is echter compleet onze schuld, want wij vroegen niet of de pisang goreng apart verpakt meegenomen kon worden. Als een gerecht de naam van de zaak draagt, moet deze natuurlijk geprobeerd worden. De ayam Terang Boelan is een zoete kippenpoot waar het vlees zo van het bot afvalt, een aanrader. Ook de daging bali is erg zacht. Het pittige vlees smaakt goed, maar is wel wat aan de vette kant. De sambal goreng boontjes hadden van ons iets pittiger gemogen, maar zijn ook zeker goed op smaak.


Cijfer: 7,5

Wij snappen wel dat Terang Boelan zo een populaire toko in de Jordaan is. Het personeel is vriendelijk, denkt met je mee en het eten is goed. De signature dish maakt zijn naam waar en ook de andere gerechten smaken goed. Wij komen zeker nog eens terug om andere gerechten uit te proberen.

Adres: Tweede Lindendwarsstraat 3, 1015 LH Amsterdam

Openingstijden:

maandag/vrijdag:14:30-20:00

zaterdag/zondag: gesloten

Telefoon: 020 620 9974


153 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Solo Asli

Comments


bottom of page