top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Restaurant Pomo


Restaurant Pomo Utrecht

Na meer dan twee jaar is het dan zo ver: wij hebben een toko bezocht buiten Amsterdam en omstreken. Onze keuze viel op Restaurant Pomo in Utrecht. Dit restaurant is niet vernoemd naar de heilige ovenschotel, maar naar de familie die het restaurant runt. Maar ja, met zo een naam zijn wij natuurlijk wel heel benieuwd hoe de pom smaakt.


Surinaams Restaurant Utrecht

Over het algemeen zien Surinaamse restaurants er niet erg gezellig uit, maar Restaurant Pomo is hierbij een uitzondering. Er hangt een gezellige sfeer. Het personeel is ook vriendelijk, al duurt het af en toe wat lang voordat je geholpen wordt. Wij gaan uiteraard voor de pom met kip, groenten en rijst (€16,50) en als nagerecht bestellen we de djempol (geflambeerde spekkoek met ijs) voor €7.


Wij gaan vaker naar Utrecht

Ons debuut in Utrecht stelt niet teleur. De pom is echt goed. Deze heeft een fijne structuur (geen scheppom of koekpom) en is boordevol van smaak. Het enige wat we hierop aan te merken hebben, is dat het wel een iets groter stuk had mogen zijn. Even enthousiast zijn wij over de kip. Deze is zo mals dat deze direct van het bot afvalt en heeft een heerlijke ketjap smaak. De groenten zijn ook goed en vooral door de heerlijke jus die erbij geserveerd wordt. Tot slot de djempol. Hier hadden wij eerlijk gezegd wat meer van verwacht. Het geflambeerde proefden wij niet echt, het smaakte vooral naar spekkoek doordrenkt van alcohol.


Cijfer: 8,5

Na een bezoek aan Restaurant Pomo weten we zeker dat we vaker de stad uit moeten. Dit is een van de beste poms die wij gegeten hebben en ook de kip was echt fantastisch. Mocht je dus een keer in Utrecht zijn of daar in de buurt wonen, breng een bezoek aan Restaurant Pomo.

Adres: Wittevrouwenstraat 22, 3512 CT Utrecht

Openingstijden:

woensdag/zondag: 17:00-22:00

maandag/dinsdag: gesloten

Telefoon: 030 231 9272


199 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page