top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Toko Otie

Toko Otie Amsterdam

Wij dachten inmiddels alle toko’s uit Oud-West wel gehad te hebben, maar uiteraard zaten we er weer naast. Ons oog viel namelijk op Toko Otie in de Vespuccistraat. We zijn hier het afgelopen jaar waarschijnlijk zo een keer of vijftig langs gelopen of gefietst, maar Toko Otie was ons niet opgevallen. En als we inmiddels iets weten, is het wel dat juist deze verborgen pareltjes het beste zijn.


Kleine toko, groot assortiment

Toko Otie is gevestigd om de hoek van The Pom Bar en tegenover Rotishop Gieta. Het is dan ook een wonder dat wij hier nog niet waren geweest. Al helemaal omdat Toko Otie een klassieke toko is. Een kleine zaak die op een of andere manier plek heeft voor alle tropische producten en daarnaast aan de kassa nog maaltijden en broodjes verkoopt. Wij gaan voor een broodje kip kerrie en een broodje kip ketjap. Hiervoor zijn wij in totaal, schrik niet, €6,50 kwijt.


Verborgen parel

Helaas ook bij Toko Otie geen Surinaamse puntjes, maar gewoon pistoletjes. Niks mis mee, maar wij beginnen de Surinaamse puntjes toch te missen. De broodjes worden uiteraard geserveerd met peper en zuur. Normaal gesproken niet noemenswaardig, maar deze peper is echt goed. Lekker pittig en echt goed op smaak waardoor het een diepere smaak aan de broodjes geeft. De kip ketjap is lekker zoet en het vlees is mals. Perfect in combinatie met de peper en het zuur. Hetzelfde kunnen wij zeggen over de kip kerrie. Deze is lekker gekruid, waarbij de kerriekruiden niet te overheersend zijn.


Cijfer: 7,5

Toko Otie is een verborgen parel waar je zo voorbij loopt. En dat is zonde, want naast dat deze toko alle gewenste producten heeft, zijn de broodjes ook uitstekend. De kip is van een goede kwaliteit en gaat perfect samen met de peper en het zuur. En de prijzen zijn bij Toko Otie nog steeds laag, wat je toch bijna niet meer ziet in de stad. Waar wacht je nog op?

Adres: Vespuccistraat 7a, 1057 CJ Amsterdam

Openingstijden:

maandag/vrijdag: 10:00-18:00

zaterdag/zondag: gesloten

Telefoon: 020 612 0012


361 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kam Yin

Comments


bottom of page