top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Riaz


Riaz Bilderdijkstraat

Op aanraden van een van onze trouwste volgers brengen wij een bezoek aan Riaz. Restaurant Riaz is een Surinaams restaurant dat al 40 jaar gevestigd is op de Bilderdijkstraat. Het is dan eigenlijk ook een schande dat wij nog niet eerder een bezoekje aan deze klassieker hebben gebracht. De hoogste tijd om hier verandering in te brengen.


Saoto soep tijd

Riaz is eigenlijk een restaurant. Maar omdat we momenteel nou eenmaal niet uit eten kunnen, wordt het toch gewoon afhalen voor ons. Wij gaan vandaag voor een saoto soep en een portie bakabana. Bij de saoto soep zit niet standaard rijst inbegrepen, dus deze moet nog wel er bij besteld worden. Voor de saoto soep met rijst en een portie bakabana met pindasaus zijn wij €11,50 kwijt.


Goed gevulde soep, goed gevulde banaan

De saoto soep smaakt ons uitstekend. De bouillon heeft een sterke kruidige smaak en is ook lekker pittig zonder dat er peper bij hoeft. Ook de vulling is zeker in orde. Veel kip en klein gesneden taugé (wij houden niet zo van grote stukken taugé, dit eet erg lastig). De portie rijst die wij er bij hebben besteld is wellicht wel wat te veel voor de soep. Wij zouden het dan ook handiger vinden als de soep een euro duurder wordt en de rijst er standaard bij zit (wij betaalden nu meer dan 2 euro voor de rijst). Tot slot de bakabana. Deze is goed gevuld en je proeft veel banaan. Wij hadden deze wel graag wat meer knapperig gehad, maar dat is puur onze smaak.


Cijfer: 7,5

Dat Riaz al meer dan 40 jaar een begrip is, verbaast ons niets. De saoto soep is van uitstekende kwaliteit en ook de bakabana kan ons bekoren. Dit bezoekje smaakt dan ook naar meer. Mocht je ooit weer uit eten kunnen in een Surinaams restaurant, is Riaz een uitstekende optie. Tot die tijd raden wij aan om hier ook zeker af te halen.

Adres: Bilderdijkstraat 193H, 1053 KS Amsterdam

Openingstijden:

dinsdag/zondag: 16:00-21:00

maandag: gesloten

Telefoon: 020 683 6453


140 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Aarti 2

Comments


bottom of page