top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Roopram

Bijgewerkt op: 23 dec. 2021


Van Paramaribo naar Nederland

Wie ooit in Suriname is geweest, verlangt telkens terug naar de roti van Roopram. Deze enorme vraag is meneer Roopram ook zeker niet ontgaan. Toen de export van roti logistiek niet mogelijk was, hebben ze het hele concept naar Nederland verhuisd en kun je tegenwoordig in meerdere steden terecht voor de roti van Roopram. Van logistiek weten ze bij Roopram sowieso veel, in Paramaribo is er namelijk een Roopram Drive Thru. Dat is weer eens wat anders dan die gele M. In Amsterdam hebben ze inmiddels twee locaties, op de Van Woustraat en de Eerste Van Swindenstraat.


Perfect om mee te nemen

Het is vrijdagavond en we hebben stevige trek, tijd voor roti dus. We gaan naar Roopram in de Van Woustraat. We bestellen de roti kipfilet met ei. Na een kleine 10 minuten nemen wij onze bestelling mee naar huis. Complimenten voor de verpakking, die perfect is voor afhaal. We eten roti zoals het hoort dus bestek kwam er niet aan te pas. De roti werd geserveerd met aardappelen, kouseband, kipfilet masala en een hardgekookt ei. De prijs voor dit gerecht bedraagt €11,50.


De koning van de roti

De roti was vers gebakken en dat proef je. Ook de curry was heerlijk, alle specerijen en kruiden kwamen goed tot hun recht. De kip was lekker mals en goed op smaak. De aardappelen, kouseband en het ei waren prima maar minder opvallend. Al met al was het een heerlijke maaltijd die ook redelijk vult, maar is er wel nog ruimte voor verbetering. De portie had ook iets groter gekund, maar voor de rest zijn wij erg tevreden.


Cijfer: 7,5

Met alle punten opgeteld komen we neer op een 7,5. De roti was heerlijk, eentje om je vingers (letterlijk) bij af te likken. Wel zien wij kansen voor de bijgerechten zoals de kouseband en de aardappelen die naar onze mening wel iets meer aandacht verdienen.

Wij gaan zeker nog eens terug naar Roopram, want als je van roti houdt blijft dit wel een van de betere adressen.

Adres: Van Woustraat 37, 1074 AB Amsterdam

Openingstijden: maandag: gesloten

dinsdag/zaterdag: 13:00–21:00

zondag: 15:00–21:00

Telefoon: 020 471 0400


505 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Lalla Rookh

Comments


bottom of page