top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Roti Shop

Bijgewerkt op: 23 dec. 2021


Roti Shop Amsterdam

Roti Shop is een van de vele zaken die ons constant door onze volgers wordt aanbevolen, maar waar het er maar steeds niet van komt. Eenmaal zijn wij daadwerkelijk naar de Kinkerstraat afgereisd om daar te vernemen dat ze tijdelijk waren verhuisd, dat was nogal een deceptie. Vandaag bellen we dan ook van tevoren om zeker te weten waar we moeten zijn. Wij reizen dus af naar de Vespuccistraat in De Baarsjes.


Tijdelijke verhuizing

Omdat de oorspronkelijke vestiging in de Kinkerstraat wordt verbouwd, zit Roti Shop tijdelijk in de Vespuccistraat. De zaak is dan ook vooral praktisch ingericht en alleen om af te halen. De door ons zo geliefde vitrine met gerechten is ook hier goed gevuld en het water loopt ons dan ook in de mond. Alhoewel er ook andere gerechten op het menu staan, moeten wij uiteraard de roti proberen. Wij gaan niet voor de klassieke kip kerrie, maar voor de variant met pikante kipfilet. De complete maaltijd kost slechts €8.


Je krijgt een berg, het kost een beetje

De roti bestaat uit de gebruikelijke opstelling: naast de kip en roti bestaat deze uit gekookte aardappel, sperzieboontjes en een gekookt ei. De roti pannenkoek is lekker en zoals je hem verwacht, hetzelfde kunnen wij stellen over het ei. Ook de boontjes smaken ons goed en geven de maaltijd net wat meer bite. De aardappel is lekker, maar had van ons wel wat kruimiger gemogen. De pikante kip smaakt ook erg goed. Deze is pikant, maar niet overheersend, en een fijne afwisseling van de klassieke kip kerrie. Het enige wat wij op de kip hebben aan te merken, is dat deze iets te droog was. Tot slot willen we nog even stil staan bij de portie, deze was echt gigantisch. Nu zijn we dat wel gewend van de Surinaamse keuken, maar zo een grote portie voor maar €8 vinden wij toch echt noemenswaardig.


Cijfer: 7,5

Roti Shop biedt een erg lekkere roti tegen een uitstekende prijs. Ook de portie liegt er zeker niet om. Mocht je dus een roti fan zijn, raden wij zeker aan om een keer langs Roti Shop te gaan. Let dan wel even op naar welke vestiging je gaat, voordat je voor een dichte deur staat.

Adres: Kinkerstraat 43HS, 1053 DD Amsterdam (tijdelijk Vespuccistraat 31)

Openingstijden:

maandag/zondag: 11:30-23:45

Telefoon: 020 412 5833


283 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Roopram

Roti King

Comments


bottom of page