top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Roti King

Bijgewerkt op: 23 dec. 2021


Roti King Hoofddorpplein

Roti is in Nederland waarschijnlijk het bekendste gerecht uit de Surinaamse keuken. Toch viel het ons op dat wij slechts eenmaal een recensie over de befaamde pannekoek hebben geschreven, namelijk over Roopram. Hoog tijd dus om nogmaals onze handen vuil te maken, we gingen namelijk langs bij Roti King op het Hoofddorpplein. Roti King bestaat al meer dan 30 jaar en wij zijn dan ook benieuwd of ze hun titel eer aan doen.


Genoeg roti om de maand mee door te komen

Eenmaal binnen bij Roti King is meteen duidelijk waar ze hun naam vandaan halen. Er staan maar liefst 29 (!) verschillende soorten roti op het menu. Variërend van de klassieke kip kerrie tot roti met Thaise garnalen of roti met pompoen. Naast roti kan je ook de andere gebruikelijke gerechten bestellen, maar uiteraard hebben wij voor de recensie een roti gerecht besteld. De keuze viel op een roti moksi pikant. Moksi betekent gemengd en het gerecht bestaat dan ook, naast een ei, aardappel en groenten, uit hete kerrie kip, hete lamsfilet en doksi (krokante eend). Hiervoor betalen wij €12,50.


Goede roti, maar mist wat pit

Zoals we gewend zijn van de Surinaamse keuken, liegt de portie er niet om. Het past allemaal net aan op het bord, waarmee onze eeuwige battle met het netjes eten van roti al bij voorbaat is mislukt. Door de jaren heen hebben we dit maar voor lief genomen (en onze kleding ook). De basis van de roti staat als een huis. De pannenkoek is lekker gekruid als altijd en ook de aardappelen, groenten, het rode zuur en het ei smaken als vanouds. De hete kerrie kip smaakt prima, maar had van ons wel wat heter gemogen. Hetzelfde geldt voor de lamsfilet. Ook deze is echt prima, maar had wat smaakvoller gekund. Gelukkig krijgen we de madame jeanette sambal erbij, die wat pit toevoegt. De doksi is lekker knapperig en echt een toevoeging aan het gerecht. Hier hadden we dan ook wel iets meer van willen hebben.


Cijfer: 7

Roti King doet zijn naam alleen al eer aan door de grote variëteit in roti die geserveerd wordt. Van ons mag er iets meer pit in de gerechten, maar daar staat tegenover dat de roti gewoon van goede kwaliteit is en ook zeker niet gaat vervelen. Daarnaast hebben we pas 1 van de 29 verschillende soorten gehad, dus hebben we nog wel even te gaan.

Adres: Hoofddorpplein 27H, 1059 CW Amsterdam

Openingstijden:

zondag/vrijdag: 12:00-22:00

zaterdag: 11:00-22:00

Telefoon: 020 755 2407


227 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page