top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Pangestu ‘t Saotohuisje

Bijgewerkt op: 23 dec. 2021


‘t Saotohuisje

Pangestu is een mystieke beweging die diep geworteld is in de Javaanse cultuur. Wat het precies inhoudt begrijpen wij niet, maar gelukkig verkoopt Pangestu ‘t Saotohuisje het laatste gedeelte van de naam. Met zo een naam zijn onze verwachtingen dan ook hooggespannen. Deze verwachtingen worden alleen maar hoger omdat ‘t Saotohuisje claimt de beste saoto van de stad te hebben. Hoog tijd dus voor de mening van onafhankelijke professionals.


Zouden ze bezorgen?

‘t Saotohuisje begeeft zich aan het einde van de Kinkerstraat en is niet te missen. Niet omdat er een groot bord staat, maar door de hordes bezorgers die voor de deur staan te wachten. ‘t Saotohuisje is ook een bezorg of afhaaltoko bij uitstek, want echt veel ruimte om te zitten is er niet. Wij gaan vandaag voor een broodje hete kip, een portie bakabana en natuurlijk een grote saoto soep.


De grote saoto soep test

Het broodje hete kip is met €4 aan de prijzige kant. Helaas is deze het bedrag niet helemaal waard. Er zit niet veel smaak aan de kip en ook het broodje zelf is niet erg lekker. Dit is een afbakpistoletje in plaats van een klassiek Surinaams puntje. Wij gaan dan ook snel door naar het gerecht waar de zaak naar vernoemd is, waar wij dus hoge verwachtingen van hebben. De grote saoto soep kost €7,25 (voor een normale betaal je €5,25), wat een prima prijs is voor een saoto. De soep is prima, maar zeker niet de beste van de stad. De ingrediënten kloppen en er zit ook vrij veel kip in, wat een pluspunt is. De bouillon had van ons wel wat sterker van smaak mogen zijn. Wij missen een beetje de Surinaamse smaakexplosie. Al met al een prima soepje. Tot slot hebben wij natuurlijk nog de portie van vier kleine bakabana’s voor €3,50 (zonder pindasaus €3). En deze zijn grandioos. Alles klopt hieraan. Het smaakt zoet, sappig en heeft een heerlijke dun krokant laagje. Wij hebben de bakabana van Warung Swietie ooit uitgeroepen tot beste bakabana van de stad, maar deze van ‘t Saotohuisje komt ook zeker in de buurt.


Cijfer: 7

Pangestu ‘t Saotohuisje claimt de beste saoto van de stad te hebben, maar helaas moeten we ze hierin teleurstellen. De soep is zeker lekker, maar wij hebben betere gegeten en ook het broodje kip liet te wensen over. De bakabana daarentegen komt wel dichtbij de beste van de stad. Wij stellen dan ook voor dat de naam veranderd wordt in ‘t Bakabanahuisje’. Toch komen wij zeker nog een keer terug, alleen al voor de bakabana.

Adres: Kinkerstraat 333H, 1053 EW Amsterdam

Openingstijden: maandag/zondag: 12:00-20:45

Telefoon: 020 689 3669


366 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Roopram

Toko Restu

Σχόλια


bottom of page