top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Toko Restu

Bijgewerkt op: 23 dec. 2021


Toko Restu

Het is voor ons een grauwe en beetje brakke derde kerstdag. Wij hebben gelukkig geen verplichtingen, dus besluiten dat dit de ideale dag is om maar weer eens een nieuwe toko uit te proberen. We stuitten helaas op een dichte toko. Geen probleem, want er zijn er zat in de buurt. Bij de derde dichte toko maken we ons toch een beetje zorgen. Zijn alle toko’s soms in hongerstaking? Maar gelukkig zien we licht aan het einde van de Kinkerstraat: Toko Restu.


Goed verstopt

Toko Restu is een Indonesische toko die precies op dat stukje van de Kinkerstraat zit waar je vaak voorbij loopt zonder de winkels te bekijken. Althans, je ziet vooral money transfer zaken en nagelsalons en besluit dan maar om door te lopen. Het is dan ook even zoeken als je Toko Restu wilt vinden. Het lijkt sowieso een plek voor gestrande reizigers, aangezien de andere klant in de winkel binnenkomt strompelen op teenslippers en met een gigantische rugzak. Niet heel vreemd, ware het niet dat het met bakken uit de hemel komt en de temperatuur rond het vriespunt ligt. Afijn, wij gaan vandaag voor de nasi rames met pittige kip, smoor, groenten en een pittig eitje. Hiervoor betalen wij €11.


Een degelijke toko

Voor een nasi rames is dit niet een heel grote portie. Zoals te zien is op de foto, past het eten in één bakje. Over het algemeen zijn de porties nasi rames verdeeld over twee bakjes. Dit is dan ook geen portie om te delen. Van de nasi rames zelf, staan wij ook niet versteld. De smoor (zoet stoofvlees) is lekker zacht, maar heeft helaas niet zoveel smaak. Over de pittige kip kunnen wij hetzelfde concluderen. Deze is verrassend zacht, maar mist ook de nodige smaak. De groenten (spitskool en boontjes) zijn degelijk, maar niet echt bijzonder.


Cijfer: 6

We hadden gehoopt dat Toko Restu een hidden secret zou zijn. Zo een zaak die onmogelijk te vinden is, maar een goed bewaard geheim zou zijn. Helaas is dit niet het geval. De gerechten zijn degelijk, maar voor de doorgewinterde toko liefhebber niks bijzonders. Al met al hebben wij een prima maaltijd gehad, maar niet de beste nasi rames ooit.

Adres: Kinkerstraat 374, 1053 GH Amsterdam

Openingstijden: maandag/zondag: 16:00-21:00

Telefoon: 020 689 3994


420 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Toko Madjoe

Comments


bottom of page