top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Sate Bar Charley

Sate Bar Charley

Het waarschijnlijk meest populaire Indonesische gerecht in Nederland is saté. Maar echt goede saté is niet altijd makkelijk te vinden (nee, die grote brokken kip met pindasaus in het eetcafé telt niet). Waar goede saté wel te vinden is, is bij Sate Bar Charley op de Lindengracht. Charley grillt hier elke zaterdag saté met een glimlach.   


Vers gegrild 

Wie even snel een sateetje wil eten, komt bedrogen uit. Sate Bar Charley is populair en alle saté stokjes worden vers gegrild op vuur. Het duurt dan ook wel even voor je de maaltijd hebt, maar liever zo dan niet vers natuurlijk. Wij bestellen de saté ayam speciaal (€12), bestaande uit 5 stokjes kipsaté, lontong, acar, kroepoek en geserveerd met pindasaus en ketjap.   


Beste saté Amsterdam

Zoals gezegd wordt de saté op vuur gegrild. Dit zorgt voor de rokerige smaak die saté zo lekker maakt. Verder is de marinade ook goed en het vlees mals, kortom een saté uit het boekje. Ook de saus is goed van smaak en zelfs een beetje pittig (we kregen extra sambal). De acar zorgt voor wat frisheid en de longtong maakt de maaltijd compleet. De kroepoek gebruiken wij om de overgebleven saus mee op te lepelen, want dat wil je na deze maaltijd. Het enige minpunt is dus dat het allemaal wat langer duurt, maar aangezien alles ter plaatse gemaakt wordt, kan dit bijna niet anders. 


Cijfer: 8

Wij durven wel te stellen dat je bij Sate Bar Charley de beste saté van Amsterdam eet. Bestel vooral de speciaal en wacht geduldig tot je maaltijd klaar is. Elke zaterdag dus op de Lindengracht of vrijdag op de markt in Amstelveen. 

Openingstijden: 

Lindengracht: zaterdag: 09:00-17:00

Amstelveen Centrum: vrijdag: 8:30-17:00

Telefoon: 06 53995770


68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Betawi

Indo @ Home

Comentarios


bottom of page