top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Selera Anda

Bijgewerkt op: 23 dec. 2021


Selera Anda Amstelveen

We bevinden ons weer eens buiten de grenzen van Amsterdam. Wij hebben namelijk een bezoekje gebracht aan Selera Anda in Amstelveen. Selera Anda brengt de smaak uit De Gordel van Smaragd. In de volksmond ook wel Indonesië genoemd, maar deze bijnaam vinden wij een mooie poëtische omschrijving. Wij zijn dan ook benieuwd of het eten net zo poëtisch smaakt.


Bijkomen met de toko

Wij hadden een zwaar weekend gehad en geen kracht meer om naar een toko te lopen. Bij hoge uitzondering besloten we dan ook om de maaltijden te bestellen. Om toch nog zoveel mogelijk van de toko mee te krijgen, hebben wij twee verschillende soorten rames (€9.50) besteld. Eentje bestond uit nasi goreng, sajoer lodeh, sambal goreng boontjes, sambal goreng daging en ajam asam manis (kip in zoetzure saus). De andere uit bami goreng, sambal goreng tempeh, toemisan sajoer (roerbakgroentemix), ajam betawi (kip in zoet pikante saus) en daging rendang. Ook bestelden we nog een puntje spekkoek (€1,40) om het af te maken.


De definitie van comfort food

Binnen 20 minuten stond de bezorger met het eten voor de deur, uitermate snel. De nasi was prima, maar over de bami waren wij iets minder enthousiast. Deze had wat weg van instant noodles. De groente gerechten konden ons beter bekoren. Deze waren niet per se erg smaakvol, maar brachten wel de juiste bite in de maaltijd. De tempeh vonden wij het hoogtepunt van de bijgerechten. Deze was lekker knapperig en smaakvol. Over de vleesgerechten waren wij ook te spreken. Deze waren zacht genoeg (had van ons nog iets zachter gemogen) en smaakte goed. De rendang had een ietwat droge smaak, maar dit hoort ook volgens het originele recept. De sambal goreng daging was lekker pittig. Vooral over de kip gerechten waren wij erg te spreken. De ajam betawi was vol van smaak en was zeker niet droog. De ajam asam manis zwom weliswaar in de saus, maar was echt heerlijk. De definitie van comfort food. Ook de spekkoek was een fijn toetje én ook nog eens huisgemaakt. Dit zie je (helaas) niet vaak en is echt een pluspunt.


Cijfer: 7,5

De smaak uit De Gordel van Smaragd hebben wij geproefd en wij zijn tevreden. De gerechten zijn stuk voor stuk in orde en de kip gerechten springen er voor ons uit. De bami vonden wij wat minder, maar dit werd ruimschoots gecompenseerd met de andere gerechten. Als kers op de taart maakt Selera Anda ook nog eens zelf de spekkoek. Mocht je dus een keer in Amstelveen zijn, breng dan zeker een keer een bezoek aan Selera Anda.

Adres: Lindenlaan 57, 1185 LC Amstelveen

Openingstijden:

maandag/zaterdag: 12:00-21:00

zondag: 15:00-21:00

Telefoon: 020 645 1552179 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Java Kitchen

Comments


bottom of page