top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Spang Makandra

Bijgewerkt op: 29 aug. 2023


Warung Spang Makandra

Spang Makandra is een authentiek Surinaams eethuis waar we al jaren komen, momenteel alleen voor take-away. Helaas, want normaal gesproken is Spang Makandra een van de weinige Surinaamse eethuizen waar je ook heerlijk kunt zitten en ter plekke kunt genieten van de Surinaamse keuken. Al sinds 1978 is Spang Makandra een ultiem adres voor Surinaamse maaltijden, met vriendelijke bediening en leuke prijzen. In De Pijp is het verloop van horeca en winkels ongekend hoog, maar gelukkig geldt dit niet voor Spang Makandra. Is De Pijp te ver of te hipster? Ook dat is geen probleem want Spang Makandra heeft ook vestigingen in Nieuw-West en in de Jordaan.


Never change a winning team

Het menu van Spang Makandra is vrij groot. Er is keuze uit broodjes, soepen, vegetarische gerechten, roti en nog veel meer. Meestal komen wij hier s’avonds en dat is ditmaal niet anders. Aan broodjes en andere snacks zijn wij nog niet toegekomen. Bij Spang Makandra nemen wij bijna altijd hetzelfde, de Spang Makandra Special. Met deze special krijg je al het lekkers van Spang Makandra op een bord. Dit gerecht bevat bijna alle lekkernijen die uit de klassieke Surinaamse keuken afkomstig zijn. Voor €12,00 krijg je een flink bord met nasi & bami, kipfilet ketjap, saté met pindasaus, kouseband, ei, aardappel sambal en perkedel goreng (gebakken aardappel). Meestal kijken wij niet verder bij Spang Makandra. De een noemt het saai, de ander verstandig.


De Makandra Special stelt nooit teleur

Dat Spang Makandra al jaren meegaat is geen wonder, deze keuken stelt nooit teleur. Je proeft dat de nasi/bami vers wordt gemaakt. Ook de vleesgerechten zijn van goede kwaliteit. De kip ketjap is lekker zoet en ook de saté smaakt weer heerlijk kruidig. Het enige wat wij soms missen is de aandacht voor groente. Er zit weliswaar kouseband in de Makandra Special, maar wat meer groente was niet overbodig geweest. Verder is dit gerecht om je vingers bij af te likken. De Makandra Special is een grote portie en voor deze prijs is de prijs/kwaliteit meer dan in balans.


Cijfer: 8

Spang Makandra is een van de oudste en bekendste warungs van Amsterdam. En dit is niet voor niks: nog steeds krijg je hier pure kwaliteit geserveerd. Er mag weliswaar iets meer aandacht voor de groente zijn, maar stiekem komen wij toch vooral voor de rest van de maaltijd. Komen we nog een keer terug? Zeker weten. Nemen we iets anders dan de Spang Makandra Special? Wie weet...

Spang Makandra Zuid

Gerard Doustraat 39, 1072 VK Amsterdam

Telefoon: 020 670 50 81


Spang Makandra West

Tussenmeer 227, 1069 DN Amsterdam

Telefoon: 020 610 27 11


Spang Makandra Centrum

Rozengracht 214, 1091 DH Amsterdam

Telefoon: 020 846 58 41


Openingstijden:

Maandag/zaterdag: 11:00-22:00

Zondag: 13:00-22:00


351 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Roti King

Opmerkingen


bottom of page