top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Amazing Oriental

Bijgewerkt op: 23 dec. 2021


Amazing Oriental Amsterdam

Amazing Oriental is een Aziatische supermarkt die in 1986 op de Nieuwmarkt begon. Inmiddels telt het maar liefst 24 vestigingen verspreid over het land. Vandaag zijn wij bij de groothandel in Amsterdam-Duivendrecht. Normaal gesproken komen wij puur voor de toko, maar deze gehele winkel is een grote speeltuin voor ons. De winkel ligt vol met exotische producten en als je vraagt waar de noodles liggen, word je gewezen op een geheel gangpad vol met verschillende soorten noodles. Amazing Oriental voelt aan als een toko in 2030. Ken je die beeldschermen om te bestellen bij fastfoodketens? Nou, Amazing Oriental heeft deze dus ook. Amazing Oriental is een stuk interessanter dan de gemiddelde supermarkt. Vooral omdat er in de winkel een toko zit.


Meer dan een klassieke toko

De toko van Amazing Oriental is een toko die wij graag bezoeken. We moeten wel een waarschuwing geven: tijdens de lunch is het druk. Het kan zomaar zo zijn dat je 10 minuten in de rij staat, dus time je bezoek goed. Je kan zelf een menu samenstellen (variërend tussen de €5 en €10), kiezen voor een actiemenu of gewoon een broodje bestellen. Bij Amazing Oriental zijn er gerechten uit verschillende Aziatische keukens waar je uit kan kiezen, wat de toko onderscheid. Wij gaan vandaag voor onze favorieten: een menu kip katsu (Japan) en een broodje thai chili chicken (zoals de naam al doet vermoeden: Vietnam).


Extra groot broodje

Een groot pluspunt is de grootte van de broodjes. Dit zijn geen klassieke puntjes maar varianten die zeker 1,5 zo groot zijn. De prijs hiervoor is €3,99, iets duurder dan normaal maar je krijgt dan ook wat meer. Wij kiezen bijna altijd voor kipgerechten, aangezien wij de vleesgerechten niet geweldig vinden. De kip katsu is voor degene die van een vette hap houdt een feest. De kip is goed gefrituurd (2 maal), maar ook nog vol met smaak (lezen jullie mee KFC). Deze wordt afgetopt met een lekkere saus, wat de kip katsu tot het perfecte comfortfood maakt. Alle kipgerechten zijn prima, maar de thai chili chicken springt er echt uit. Deze is heerlijk zoet en pittig, ons ideale broodje. Het enige minpunt aan de broodjes, is de peper die gebruikt wordt. Dit is geen huisgemaakte sambal, maar madame jeanette piccalilly. Dit smaakt toch even wat minder.


Cijfer: 7,5

Zoals Indonesiah Indah al liet zien, betekent grote porties maken niet per se dat dit ten koste hoeft te gaan van de kwaliteit. Ook Amazing Oriental laat zien dat er zeker gerechten zijn die met bakken tegelijk binnen geladen kunnen worden en toch nog lekker zijn. Vooral ook omdat er gerechten tussen zitten die in de meeste toko’s niet te verkrijgen zijn, zoals kip katsu. Al met al is Amazing Oriental zeker een bezoekje waard. En als je geen zin hebt in de toko, dan kan je ook uren lang je ogen uitkijken naar alle exotische producten in de winkel.

Adres: De Flinesstraat 6, 1114AL Amsterdam

Openingstijden:

maandag/dinsdag: 09:00-17:30

woensdag/vrijdag: 09:00-20:30

zaterdag: 09:00-18:30

zondag: 09:00-17:30

Telefoon: 020 694 1016


360 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page