top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Sranant Food

Sranant Food Amsterdam

Wat is er nou leuker dan het EK in een mooie kroeg kijken? Een Nederlands elftal dat wint, maar dat is wellicht iets te veel gevraagd. Dus als je het echt leuker wil maken, combineer dan de wedstrijd met een maaltijd van de toko. Aangezien wij de wedstrijd keken bij het schitterende Cafe Hermes, kwam de maaltijd deze keer van Sranant Food. Een Surinaams-Chinese toko op de Ceintuurbaan. Loempia’s van het huis

Omdat er naast Surinaamse ook Chinese en Antiliaanse gerechten op het menu staan bij Sranant Food, ligt er een aardig boekwerk voor ons. Onze keuze valt op nasi met vier stokjes kipsaté (€15,35). Het duurt helaas wel vrij lang voordat wij de maaltijd krijgen, maar dit wordt alweer snel goedgemaakt door de gratis loempia’s die wij meekrijgen.  


Grootste portie nasi ooit

Bij een Surinaamse maaltijd is de portie bijna altijd gigantisch, maar Sranant Food tilt dit naar een ander niveau. Van deze portie nasi kan je niet twee, maar zeker drie en misschien wel vier keer eten. Gaat dit ten koste van de smaak? Zeker niet. De nasi is goed gevuld en lekker gekruid. Wij zijn alleen geen fan van de bleekselderij die er in zit, maar dat is een persoonlijke smaak. Ook de kipsaté smaakt goed. De kip is mals en de pindasaus smaakt ook goed. Ook dit is een flinke bak, zodat we nog wat saus over hebben voor de volgende keer. 


Cijfer: 7,5

Of je nou naar voetbal gaat kijken of gewoon zin hebt in nasi, Sranant Food is zeker een aanrader. Het duurt even voor je de maaltijd hebt, maar dan heb je ook wel een maaltijd waar een klein gezin van kan eten. Kom dus vooral hongerig naar Sranant Food. 

Adres: Ceintuurbaan 432, 1074 EB Amsterdam

Openingstijden: 

dinsdag/zondag: 13:00-21:00

maandag: gesloten

Telefoon: 020 662 2018


37 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 comentário


Fred W
Fred W
09 de jul.

Nou de betere chinees is nog altijd Leo A Kong: Commelinstraat

https://maps.app.goo.gl/revmivmNm6op8Hfd9


Die geeft pas volle bakjes en smakelijk met echte peper ipv dat zielig zakje.


Curtir
bottom of page