top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Toko Ikan Mas

Bijgewerkt op: 14 okt. 2022


Toko Ikan Mas Amsterdam

Weinig buurten in Amsterdam zijn de laatste jaren zo veranderd als Oud-West. Hoewel de meeste veranderingen positief zijn, heeft het soms ook wel iets tragisch om de buurt zo te zien veranderen. Gelukkig is er nog een zaak waarbij het lijkt alsof de tijd stil heeft gestaan: Toko Ikan Mas. Sterker nog, het lijkt hier niet alleen of de tijd heeft stilgestaan maar door de kleine houten tafeltjes met de houten schotten ertussen lijkt het soms net alsof je in Indonesië bent.


Zoals alleen oma het kan

Toko Ikan Mas wordt gerund door twee vrouwen op leeftijd. Authentieke recepten zoals oma het zou maken, veel gelukkiger krijg je ons niet snel. De dames zijn erg vriendelijk en nemen ook altijd ruim de tijd om je te helpen en een klein praatje met je te maken. Hierdoor moet je soms ook wat langer wachten op de bestelling, maar dit is het echt waard. Vandaag bestellen wij een nasi rames. Deze bestaat naast de nasi uit drie groentegerechten, een vleesgerecht en een gekookt ei. Hier betaal je €10,40 voor. Dit is aan de dure kant, maar niet zonder reden.


Een rames uit het boekje

De nasi goreng zelf is lekker kruidig. Een leuke toevoeging zijn de tahublokjes. Dit is iets wat wij niet snel zelf zouden bestellen, maar wat goed bij de maaltijd past. Onze groentegerechten bestaan uit sambal boontjes, orak arik (spitskool) en sayur lodeh (groente gestoofd in kokosmelk). De groenten smaken ons uitstekend. Deze zijn opvallend smaakvol, wat vaak best een kunst is. Ook de telor bali (pittig hardgekookt ei) smaakt ons bijzonder goed. Maar het hoogtepunt van de maaltijd is het vlees: de sambal goreng daging. Het vlees is zo zacht dat het bijna uit elkaar valt als je het op je vork prikt. Het vlees is ook erg goed op smaak, zoet en pittig, precies zoals je dit wilt bij een sambal goreng daging.


Cijfer: 8

Toko Ikan Mas is een toko in de meest klassieke vorm. Compleet gerund door twee oudere dames die al hun liefde in de zaak steken. De prijzen zijn wat aan de hoge kant, maar wij gaan liever voor kwaliteit dan voor kwantiteit. En de kwaliteit staat hier niet ter discussie. Mocht je toch willen besparen op je maaltijd, kan je deze ook laten afwegen. Dan heb je een kleine portie nasi met vlees voor ongeveer €6. Wij raden in ieder geval aan om snel langs te gaan bij Toko Ikan Mas en zelf te ervaren waarom dit een van de beste toko's in Amsterdam is.

Adres: Eerste Constantijn Huygensstraat 61HS, 1054 BT Amsterdam

Openingstijden:

maandag/zaterdag: 12:00-20:00

zondag: gesloten

Telefoon: 020 618 4598


489 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page