top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Toko Rawit

Bijgewerkt op: 9 aug. 2023


Helaas is Toko Rawit gesloten. Een goede toko in de buurt is Terang Boelan.

Toko Rawit

Gastvrijheid en kwaliteit, dat is waar alles om draait. Tenminste, dit is wat de heer voor ons in de rij bij Toko Rawit vertelt en wat wij graag van hem aannemen. Met de gastvrijheid zit het bij Toko Rawit wel goed. Wij zijn nog nooit ergens zo fijn welkom geheten als door de dames in Toko Rawit. Eerder schreven wij al over Café Roenie’s dat zich tijdelijk heeft omgedoopt tot Toko Roenie’s en blijkbaar is dit geen uitzondering. Want ook Bake My Day in de Haarlemmerstraat heeft zich tijdelijk omgetoverd tot Toko Rawit.


Het oog wil ook wat

Dat Toko Rawit niet zomaar een toko is, is ook terug te zien in het uiterlijk van de zaak. Zelden hebben wij zo een gelikte toko gezien. Over dit alles is dan ook goed nagedacht wordt ons vertelt. Zo ligt het eten niet in klassieke metalen bakken, maar wordt dit gepresenteerd in mooie zwarte bakken. Die zijn wat minder praktisch voor de werknemers, maar zien er wel erg goed uit voor de klanten. Vandaag gaan wij voor een nasi rames (€12,50) en hier krijgen wij saté lilit (saté van kipgehakt) van het huis bij.


Meer dan je denkt

Met de gastvrijheid zit het dus wel goed bij Toko Rawit en hetzelfde kunnen wij stellen over de kwaliteit. De nasi rames wordt meegegeven in zwarte ondiepe bakken, waardoor wij eerst denken dat het niet zo een grote portie is. Maar zoals bekend, kleedt zwart af. Het is namelijk een flinke portie. Daarnaast zijn deze bakken ook ontzettend praktisch om uit te eten (en blijven ze ook heel als ze van je fiets afvallen…). De nasi goreng zelf smaakt zoals we het willen, goed gekruid en niet te droog. Ook de tjap tjoy en de terong belado (aubergine in pittige saus) smaken ons uitstekend. Het hoogtepunt is natuurlijk de daging semor die erg zacht is en heerlijk zoet. Het enige verbeterpunt is voor ons de verdeling tussen groenten en vlees. Van ons had er best wat meer vlees bij gemogen en wat minder groenten. Maar ook dit zegt veel over hoe lekker het vlees was. Tot slot hadden we natuurlijk nog de saté lilit. Dit is iets wat wij niet eerder gegeten hebben, maar ons uitstekend beviel. De saté is goed gekruid en hierdoor hoef je het ook niet per se met saus te eten.


Cijfer: 7,5

Toko Rawit is een leuk initiatief dat je zeker een bezoekje moet brengen. Het eten smaakt ontzettend goed en het personeel is fantastisch. Verder ziet de zaak er schitterend uit en weten ze hoe ze zichzelf moeten presenteren. Vooral de zwarte take away bakken vinden wij echt blijvers. Hopelijk blijft Toko Rawit ook bestaan als de horeca weer open is, want deze toko beheerst de belangrijkste ingrediënten: gastvrijheid en kwaliteit.

Adres: Haarlemmerstraat 122, 1013 EX Amsterdam

Openingstijden:

dinsdag/zondag: 12:00-20:00

maandag: gesloten

Telefoon: 020 337 8967
155 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page