top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Toko's in Leeuwarden


Ook Friezen houden van de speciale ingrediënten die je in de toko vindt. Daarom deze keer een artikel over toko’s in Leeuwarden. Met name in het centrum van deze Friese stad zitten een aantal uitstekende winkels voor de liefhebbers van Aziatische, Antilliaanse en Surinaamse heerlijkheden. Daarnaast bevinden zich er een paar speciaalzaken buiten de binnenstad.


Centrum met gevarieerd aanbod

Het aanbod van de verschillende toko’s in het centrum van Leeuwarden is divers. Zo vind je bij Toko Saigon aan de Amelandsstraat een zeer compleet assortiment met producten en levensmiddelen uit geheel Azië. Ook voor ingrediënten uit de Antillen en Suriname kun je er terecht. Verder vind je er onder meer authentiek keukengerei en dat is erg handig als je een gerecht op de traditionele manier wilt bereiden. De medewerkers zijn bovendien zeer deskundig. Wist je dat Toko Anadolu de oudste toko van de stad is? De in Oosterse producten gespecialiseerde winkel verkoopt onder andere deegproducten, groenten, fruit en diverse dranken. Verder vind je aan de Voorstreek Toko An Phuc, die met name Chinese lekkernijen verkoopt. Tot de favorieten die hier verkrijgbaar zijn behoren bijvoorbeeld Pepero, Mochi en Samyang Hot Chicken Ramen.


De beste adresjes in de wijken

Ook bij de toko’s en exotische supermarkten buiten het centrum komen we graag over de vloer. Het maakt ons overigens niet uit of ze een gietvloer hebben of een ander soort vloer, als de zaak maar netjes is en ze lekkere spullen verkopen. Net buiten het centrum kun je bijvoorbeeld terecht bij Aljawad supermarkt. Deze winkel heeft een ruim assortiment met buitenlandse levensmiddelen, kruiden, groenten, fruit en halal vlees. Een eindje verderop in de wijk zit de Aydin market. De oosterse producten van deze winkel kun je ook thuis laten bezorgen. Nabij het Cambuurstadion vind je Toko Guba en de Safari Supermarket. De supermarkt is behoorlijk groot en heeft een fantastisch aanbod vlees, fruit, groente en andere oosterse levensmiddelen.


Over de vloer bij de toko

We schreven al dat we graag over de vloer komen bij de diverse toko’s in Leeuwarden. Dankzij deze winkels kunnen wij onze favoriete oosterse gerechten bereiden. Dit doen we overigens het liefst in een keuken met een heuse gietvloer. Gietvloeren zijn namelijk zeer onderhoudsvriendelijk en dat is ideaal als je intensief gebruikt maakt van je keuken. Daarnaast kun je een gietvloer eenvoudig doortrekken naar je woonkamer. Over de kosten van zo’n vloer hoef je je trouwens geen zorgen te maken, want de gietvloer prijs is bijzonder aantrekkelijk. Uiteraard is het totale kostenplaatje wel afhankelijk van een aantal zaken, zoals de staat van de ondervloer en de oppervlakte waar het om gaat. Met het resultaat zul je erg tevreden zijn, want een gietvloer gaat lang mee en ziet er goed uit. Niet voor niets zie je dat veel winkels, waaronder dus ook toko’s, en particulieren kiezen voor zo’n mooie moderne vloer. Je hebt de keuze uit verschillende kleuren. Een gietvloer is bovendien perfect te combineren met vloerverwarming en hiermee bespaar je flink op je energierekening.


Dit artikel is een gastbijdrage van een van onze partners.
374 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Toko Restu

Toko Aruda

Comentários


bottom of page