top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Toko Manisan

Toko Manisan Bankrashof 

Al meer dan 40 jaar is Toko Manisan een begrip in Amstelveen en omstreken. Maar wie denkt dat de tijd hier stil heeft gestaan, komt bedrogen uit. Een half jaar geleden is deze toko op het Bankrashof volledig gerenoveerd. Maar alhoewel alles er nu spik en span uit ziet, is er aan de recepten niet gesleuteld. Deze worden al generaties doorgegeven, dus hier mocht niet aangekomen worden.  


Goede service zijn pluspunten

De renovatie van Toko Manisan is gedaan zonder de charme te verliezen. Nog steeds word je welkom geheten met de vitrine vol eten en bevindt het winkel gedeelte zich aan de rechterkant. We worden ook ontzettend vriendelijk bediend, wat altijd een pluspunt is. We gaan voor de nasi goreng rames bestaande uit kip cashew, daging bali, urap urap en sambal goreng boontjes. Hier betalen we €10,50 voor, wat ook een ontzettend schappelijke prijs is.     


We komen terug voor de kip cashew

De kip cashew is meteen een goede binnenkomer. De kip lijkt licht gefrituurd (zoals kulukay), waardoor de zoete smaak goed naar voren komt, zonder dat het te vet is. De daging bali is goed pittig en het vlees is erg zacht, alhoewel dit van ons iets minder vet had gemogen. Op aanraden van het personeel hebben wij de urap urap besteld. Dit groentegerecht met kokos is dan ook een frisse toevoeging aan de maaltijd. Ook op de sambal goreng boontjes is niets aan te merken, pittig met nog steeds een goede bite.

Cijfer: 8

Het risico met renovaties van klassiekers, is dat dit ten koste gaat van de maaltijden. Gelukkig is hier bij Toko Manisan niets van waar. De gerechten zijn nog steeds van goede kwaliteit, alleen ziet de toko zelf er veel gelikter uit. Toko Manisan is dan ook de omweg meer dan waard. 


Adres: Bankrashof 132, 1183 NW Amstelveen

Openingstijden: 

dinsdag/vrijdag: 11:00-18:00

zaterdag: 11:00-17:00

zondag/maandag: gesloten

Telefoon: 020 647 2824


54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Indo @ Home

コメント


bottom of page