top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Kediri


Kediri Amsterdam

Al sinds 1975 serveert Kediri Indonesische gerechten aan de Linnaeuskade in Oost. Dat wij specifiek benoemen dat Kediri een Indonesische toko is, is omdat dit vrij expliciet op de website staat (tip: neem een kijkje, deze uitgesprokenheid is heerlijk). Een van de regels van Kediri is dat ze ongevraagd advies geven. Dit komt ook goed naar voren in het menu, waar je niet zelf je rames mag samenstellen. Wijlen Johannes van Dam gaf Kediri in 2004 maar liefst een 9. Aan ons de taak om te controleren hoe dit er 18 jaar later voor staat.


Ongevraagd advies

Na ons bezoek aan Toko Sumatra Deli, hebben wij hoge verwachtingen van toko’s in Oost. Dat we op steenworp afstand bij Kediri terecht kunnen, is dan ook een goed vooruitzicht. Kediri ziet er uit als een klassieke toko: goed gevulde vitrine in een kleine zaak met een gigantische keuken op de achtergrond. Wij bestellen de nasi goreng rames (€12,75), waarbij we dus niet zelf de gerechten mogen kiezen. Gelukkig kunnen wij ons goed vinden in de gekozen gerechten: katjang panjang toemis (boontjes met tempeh), daging bali, ayam roedjak en tahoe taotjo (gebakken tofu). Dat we dit niet in een klassiek magnetron bakje, maar meer in een kapsalon bakje krijgen nemen we op de koop toe.


Een onverwacht hoogtepunt

De nasi goreng zelf is goed gekruid en erg smaakvol. Hetzelfde kunnen we zeggen over de ayam roedjak. Deze is lekker pittig en het vlees is mals. De daging bali is ook smaakvol. Licht pittig, maar wel wat aan de vette kant. Ook geldt voor zowel de ayam roedjak als de daging bali dat de portie wat groter had gemogen. Op de boontjes valt niet zoveel aan te merken, maar het onverwachte hoogtepunt van de maaltijd is de tahoe taotjo. Dit hadden wij zelf niet zo snel gekozen, maar de tofu is lekker zoet en heeft een fijne structuur. Lekker zacht, maar toch nog genoeg bite. Zo komt dat ongevraagde advies goed van pas.


Cijfer: 7,5

Kediri is een Indonesische toko die zich aan de eigen regels houdt. Die regels zijn er niet voor niks, want ze weten dondersgoed wat ze aan het doen zijn. De porties vlees mogen van ons iets groter, maar kwalitatief zit het allemaal uitstekend in elkaar. Met als absolute hoogtepunt de tahoe taotjo. Wij moeten de eerste teleurstellende toko in Oost nog tegenkomen.

Adres: Linnaeuskade 2, 1098 BC Amsterdam

Openingstijden:

zondag/vrijdag:16:00-20:15

zaterdag: gesloten

Telefoon: 020 463 9140


144 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Solo Asli

Paon Bali

Comments


bottom of page