top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Waroeng I. Djaja


Waroeng I. Djaja

De tijd dat je op festivals alleen een pizzapunt en slappe friet kon krijgen, ligt gelukkig ver achter ons. Zo is er ook op het bekendste festival van het land genoeg keuze: van taco’s tot pulled paddo's en van kaasfondue (?) tot mosselen, voor iedereen is er wat. Gelukkig ook voor ons in de vorm van Waroeng I. Djaja. Aangezien op Lowlands de grootste acts staan, zijn wij benieuwd of Waroeng I. Djaja mainstage waardig is.


Lowlands wordt duur

Tot nu toe hebben wij altijd goede ervaringen met toko eten op festivals. Er is bijna geen festival in Amsterdam waar Baramaribo of Mister Makan niet de dienst uitmaakt. Bij Waroeng I. Djaja bestellen wij de saté compleet nasi. Behalve nasi goreng bestaat deze uit een klein ei, kipsaté, boontjes, atjar en wat kroepoek. Hier betaal je 4 muntjes (€13,20) voor. Flink aan de prijs, maar het is en blijft een festival.


Goede saté, de rest wat minder

De nasi goreng is prima voor een festival, maar liever hadden wij natuurlijk een portie longtong bij de saté gehad. De boontjes zijn helaas wel wat waterig en ook de atjar lijkt uit een potje te komen. Het kleine ei is wel leuk gevonden, want dit ziet er natuurlijk beter uit dan een half ei per portie. Over de saté zijn wij wel enthousiast. Het vlees is lekker gegrild en ook de pindasaus smaakt goed.


Cijfer: 6,5

Alles is tegenwoordig duur en dat geldt al helemaal voor festivals. De nasi met saté van Waroeng I. Djaja is prima, maar kan niet tippen aan de meeste toko’s die wij kennen. Al helemaal als je kijkt naar de prijs die je er voor betaald. Maar toch, als je net als ons niet te lang zonder een Indonesische maaltijd kan, is Waroeng I. Djaja zeker de moeite waard op een festival (want alle andere kraampjes zijn even duur).

Adres: Walibi, Biddinghuizen


117 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Paon Bali

Kwaku 2022

Kediri

Commentaires


bottom of page