top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Toko Roenie’s

Bijgewerkt op: 9 aug. 2023Toko Roenie's bestaat niet meer. Gelukkig heb je op 2 minuten lopen Warung Rahayu.


Café Roenie’s

Twee jaar geleden stapten wij voor het eerst Café Roenie’s op de Overtoom binnen. Onze favoriete club moest een return in de Champions League spelen, die bij voorbaat kansloos leek. Daarom besloten we niet naar onze vaste spots te gaan, maar snel het buurtcafé in te duiken. Wat volgde was een van de mooiste voetbalavonden in ons leven: Ajax versloeg Real Madrid. Sindsdien heeft Roenie’s een plekje in ons hart. In tijden dat de horeca gedwongen dicht moet, is Cafe Roenie’s omgetoverd tot Toko Roenie’s. Dit schreeuwt natuurlijk om een recensie.


Een metamorfose

Toen wij voor het eerst langs Toko Roenie’s liepen en de Surinaamse vlag zagen, waren we natuurlijk wat verbaasd. We zagen de link niet zo snel, maar dit neemt niet weg dat wij het een geweldig idee vinden. Eenmaal binnen zien we een voor ons erg vertrouwde vitrine. Het voelt meteen alsof we bij de toko zijn. Het is geen super uitgebreid menu, maar genoeg opties om uit te kiezen. We gaan vandaag voor een broodje hete kip en een broodje ketjap kip. De broodjes kosten €3,50 per stuk.


Peper en zuur to the rescue

De broodjes zelf zijn wat aan de slappe kant. Deze hadden van ons wat langer afgebakken mogen worden. De kip is lekker, maar had wat smaakvoller gekund. Bij de hete kip proef je zeker dat de kip heet is, maar missen we een beetje de zoetigheid die bij een broodje hete kip hoort. Hetzelfde geldt voor het broodje ketjap kip. De kip zelf is echt prima, maar ook deze had wat langer gemarineerd mogen worden. We proeven niet de ketjap smaak zoals we die gewend zijn. Wel willen we onze complimenten geven voor de peper en het zuur. Deze mogen niet missen op een Surinaams broodje en hier is bij Toko Roenie’s dan ook genoeg aandacht aan besteed. Het zuur bestaat niet alleen uit komkommer, maar ook uit ander zuurgoed zoals rode ui. De peper vinden wij ook erg goed. Deze is erg pittig en je proeft de madame jeanette goed.


Cijfer: 6

Toko Roenie’s serveert prima broodjes. De kip zou wat smaakvoller mogen, maar de peper en het zuur zijn van toko kwaliteit. En misschien mogen we ook niet meer verwachten van een café dat zich zo snel heeft moeten aanpassen. We bewonderen dan ook de ondernemersspirit, maar hopen toch dat Café Roenie’s weer snel open gaat. Niet omdat we ontevreden zijn over Toko Roenie’s, maar vooral omdat we café’s weer willen zien floreren. In de tussentijd raden wij jullie aan om even bij Toko Roenie’s langs te gaan om de horeca een handje te helpen in deze zware tijden.

Adres: Overtoom 411/413, 1054 JR Amsterdam

Openingstijden:

maandag: gesloten

dinsdag/zondag: 12:00-21:30

Telefoon: 020 205 0447


210 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page