top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Warna Baru

Bijgewerkt op: 1 mei

Indonesisch restaurant Amsterdam

Een half jaar geleden opende Warna Baru, een Indonesisch restaurant in de Jan Pieter Heijestraat. Warna Baru betekent “nieuwe kleur” en dit straalt het restaurant ook uit. Nu zijn wij altijd een beetje voorzichtig met eten wat er op de foto (te) goed uitziet, maar het interessante menu triggert ons toch. Met hoge verwachtingen stappen wij dan ook Warna Baru binnen. 


Onderscheidend menu

Zoals gezegd ziet alles er bij Warna Baru spik en span uit. Naast klassiekers als pisang goreng, rendang en sate, staan hier ook originele gerechten op het menu. Bijvoorbeeld bebek goreng kering (gefrituurde eend) en iga bakar tulang (beef spareribs met kemirienoten saus). Hiernaast bestelden wij ook nog de ayam cabe ijo (pikante kip met groene peper en citroenblad), pangsit goreng ayam en uiteraard een portie spekkoek.    


Het verschil tussen restaurants en toko’s 

We merken al meteen dat Warna Baru de klassiekers beheerst. De pangsit en pisang goreng zijn uit het boekje en vooral de rendang is uitstekend. Mals vlees, goed op smaak en niet te vet. Ons hoogtepunt is de sate kambing. Het lamsvlees is heerlijk mals en gaat uitstekend samen met de zoete sojasaus. Ook de eend en beef spareribs waren lekkere varianten die je niet zo snel bij de toko vindt. Hebben we dan niets aan te merken? Jawel, want alhoewel de kip lekker was, zat er wel erg weinig vlees op de botten. En ook de spekkoek was niet zoals we die gewend zijn. Maar goed, Warna Baru is pas een half jaar open dus genoeg tijd om hieraan te werken. 


Cijfer: 8

Wij waren wat terughoudend omdat de foto’s er te goed uit zagen, maar kunnen inmiddels concluderen dat het eten bij Warna Baru van uitstekende kwaliteit is. Vooral de sate kambing en de rendang springen eruit, terwijl ook de originele gerechten een reden zijn om Warna Baru te bezoeken. Kortom, voor een gezellige avond met goed eten moet je bij Wana Baru zijn.  

Adres: Jan Pieter Heijestraat 137, 1054 MG Amsterdam

Openingstijden: 

dinsdag/zondag: 17:00-23:00

maandag: gesloten

Telefoon: 020 776 6810
56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page