top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Warung Padi

Bijgewerkt op: 23 dec. 2021


Warung Padi

Warung Padi is alweer de derde warung die wij bezoeken op de Aalsmeerweg. De plaats Aalsmeer staat bekend om de bloementeelt, de scheepsbouw, de televisiestudio’s en de ietwat discutabele rol in de geschiedenis. Gelukkig staat de Aalsmeerweg bij ons bekend om de toko’s. Wij hebben de van Woustraat ooit al uitgeroepen tot de tokostraat van Amsterdam, maar ook de Aalsmeerweg doet een goede gooi naar de titel. Wij zijn heel benieuwd welke warung op de Aalsmeerweg nou de beste is, dus hoog tijd om bij Warung Padi naar binnen te stappen.


Schrikbarend lage prijzen

Warung Padi ziet er uit als een toko, geen toeters en bellen maar wel onze favoriete vitrine. Wij worden ontzettend vriendelijk geholpen door een vrolijke man die ons graag vertelt wat zijn favoriete gerechten zijn. Wij gaan voor de ‘quick meal’ bestaande uit nasi goreng, terong blado, sambal goreng boontjes en ayam kecap. Allemaal op aanraden van onze nieuwe vriend. Schrik niet: dit gerecht kost slechts €5(!).


Uitstekende maaltijd

Zegt de prijs wat over de kwaliteit? Nee absoluut niet. De nasi is lekker kruidig, de boontjes zijn smaakvol en knapperig en de terong blado is zacht maar voelt niet aan als een slijmerig stukje aubergine. Ook over de kip zijn wij goed te spreken. Deze is lekker zoet en vol van smaak. Kipgerechten zijn wel eens wat droog, maar bij Warung Padi weten ze wel hoe ze dit klaar moeten maken. Voor slechts €5 heb je gewoon een uitstekende maaltijd.


Cijfer: 8

Met Warung Min, Warung Barokah en Roti King telt de Hoofddorppleinbuurt genoeg goede toko’s. Ook Warung Padi past uitstekend in dit rijtje. Met de lage prijzen en goede kwaliteit is het tot nu toe misschien wel onze favoriet. En laten we ook niet het vriendelijke personeel vergeten, want deze passie vind je terug in de gerechten.

Adres: Aalsmeerweg 41-hs, 1059 AB Amsterdam

Openingstijden:

maandag/zaterdag: 12:00-21:00

zondag: 15:00-21:00

Telefoon: 020 615 0055


292 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

iBoenda

Lemon Grass

Comments


bottom of page