top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Warung Min

Bijgewerkt op: 23 dec. 2021


Warung Min

Warung Min is een Surinaams-Javaanse warung die al meer dan 20 jaar gevestigd is op de Aalsmeerweg. Dat Warung Min nog steeds populair is, blijkt wel uit de wachtrij. Het is zondagavond rond 18:45 en we moeten even wachten op ons eten. Blijkbaar zijn wij niet de enige die het een goed idee vinden om met het bord op schoot Studio Sport te kijken. Uiteraard juichen wij het alleen maar toe dat zoveel mensen tegenwoordig kiezen voor een bord met nasi in plaats van een portie friet (ook al moeten we toegeven dat de rij bij de snackbar nog net iets langer was).


Toko zonder poespas

Warung Min is qua design een klassieke toko. Een mooie muurschildering die ons laat verlangen naar het strand, maar voor de rest niet veel poespas. De blikjes Fernandes staan keurig recht en op kleur gesorteerd, wat erg fijn is voor onze OCD. Het personeel van Warung Min is ontzettend vriendelijk en begroet de vaste bezoekers ook hartelijk. Het menu is niet super uitgebreid, maar in principe is er genoeg keuze. Wij gaan vandaag voor de nasi mix (€9,80). Deze bestaat naast nasi uit kipfilet, een stokje saté en groenten (taugé, sperziebonen en kool).


De basis staat als een huis

De nasi zelf is goed op smaak, niet te droog en ook zeker niet te vochtig. De kipfilet is ook mals, maar geen smaakexplosie. DIt hoeft ook niet altijd het geval te zijn en past ook goed bij de nasi. Over de kipsaté zijn wij erg enthousiast. Het vlees is lekker mals en de satésaus is lekker stevig en erg goed op smaak. De groenten zijn echt een toevoeging aan de maaltijd. Deze zijn lekker knapperig en geven net een beetje meer pit aan de maaltijd. Dus ook nu geldt weer: vergeet niet je groenten op te eten!


Cijfer: 7

Warung Min is een oerdegelijke toko die het niet voor niets al zo lang volhoudt. Het personeel is attent en het eten is altijd goed. Vooral de kipsaté is erg lekker en verder komen alle ingrediënten van de nasi goed naar voren, zonder dat eentje echt de boventoon voert. Bij Warung Min weet je altijd waar je aan toe bent en soms is dat gewoon precies wat je wilt.

Adres: Aalsmeerweg 21, 1059 AA Amsterdam

Openingstijden:

zondag/vrijdag: 12:00-21:00

zaterdag: gesloten

Telefoon: 020 388 2559


248 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Warung Mini

bottom of page