top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Nino’s Surinam Food

Nino’s Surinam Food

De laatste jaren is de Zuidas steeds meer veranderd in een levendige wijk. Er miste echter nog een belangrijke zaak: een toko. Sinds een paar maanden is ook deze aanwezig in de vorm van Nino’s Surinam Food. Naast Surinaamse gerechten serveert Nino’s ook nog eens exotisch ijs, met smaken als markoesa, dawet en madame jeanette. Wij zijn de proef op de som gaan nemen om te kijken of Nino’s aan onze standaarden kan voldoen.


Meer groenten gewenst

Nino’s Surinam Food is efficiënt ingericht. Met aan de ene kant de vitrine met ijs en aan de andere kant de gerechten. Wij bestellen de nasi met pom en groenten (€14,50). De groenten zijn in dit geval tomaat en komkommer. Een beetje karig, maar deze worden wel vers gesneden. Daarnaast wordt de maaltijd geserveerd met peper en gebakken uitjes.


Nieuwe toko’s en porties

Het lijkt er bijna op dat nieuwe toko’s de prijzen hoger gooien en de porties kleiner maken. Want net als laatst bij Dapur Lucy is de prijs wat aan de hoge kant en de portie wat aan de kleine kant. Dat is zonde want met de smaak is niks mis. De pom is zeer goed op smaak en er zitten grote stukken kip in, wat wij toejuichen. Zoals al aangegeven zijn de groenten erg karig met tomaat en komkommer. Een beetje kousenband had al wonderen gedaan. De peper is lekker heet, maar ook hiervan krijgen wij te weinig. De gebakken uitjes zijn wel een uitstekende toevoeging en zorgen voor wat meer bite in de maaltijd. Simpel, maar efficiënt.


Cijfer: 7

Wij begrijpen dat er op de Zuidas een hogere prijs gevraagd kan worden, maar een grotere portie lijkt ons toch gerechtvaardigd. Ook moeten er echt andere groenten bij de maaltijd geserveerd worden. Toch zijn wij positief, want qua smaak zit je bij Nino’s Surinam Food wel goed. Als deze quick wins worden gerealiseerd, heeft Nino’s de zaken goed voor elkaar.

Adres: Gustav Mahlerlaan 149, 1082 MV Amsterdam

Openingstijden:

zondag: 16:00-21:00

maandag/vrijdag: 11:00-21:00

zaterdag: gesloten

Telefoon: 020 364 2380


91 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

New Draver

Comments


bottom of page