top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Tjin’s Toko

Bijgewerkt op: 23 dec. 2021


Tjin’s Toko: International Foodstore

Midden in de normaal bruisende Pijp zit Tjin’s Toko. Tjin’s Toko is een klassieke toko waar je, zoals een klassieke toko beaamt, ook terecht kan voor de dagelijkse boodschappen. Dit is geen standaard supermarkt maar een unieke winkel met producten die je in de gemiddelde toko of supermarkt niet snel tegenkomt. Ook hebben ze een gelikte webshop waar nog veel meer producten te verkrijgen zijn. Gelukkig is er in het pand is ook een vitrine opgesteld die het vertrouwde beeld van een toko schetst. Uiteindelijk is dat toch het einddoel.


Alweer een Tjin’s?

De scherpe lezer is het wellicht opgevallen dat de naam Tjin’s al eens op onze website is voorgekomen in onze recensie over Tjin’s Gelderlandplein. Dit komt omdat er in Amsterdam meerdere toko’s zijn die vanuit dezelfde naam opereren. Echter is het niet dezelfde familie en is er wel eens onenigheid ontstaan over deze naamkeuze. Op deze toko oorlog komen wij in een latere recensie nog terug, nu is het tijd om te eten.


Broodjes en snacks

Van het menu bestellen we een broodje kipsaté (€4,50), een broodje javaanse kip (€4,50) en een lemper (€1,50). We zijn al vaker bij Tjin’s Toko in de Pijp geweest en vaak bevallen de broodjes en snacks ons beter dan de maaltijden. De broodjes zijn vers afgebakken en dus nog lekker knapperig. De kipsaté is lekker mals en ook de pindasaus is erg goed op smaak. Over de javaanse kip zijn wij ook erg te spreken, deze is heerlijk gekruid. De lemper is precies zoals je een lemper wilt: een rijke vulling met een omhullend laagje ketanrijst.


Cijfer: 7,5

Tjin’s Toko heeft heerlijke broodjes. Vaak moet je buiten wachten in een rij, maar wat ons betreft is Tjin’s Toko zeker het wachten waard. Wel zijn we meer te spreken over de broodjes en snacks dan over de maaltijden. De maaltijden zijn prima maar niet verbluffend. Ga daarom ook lekker overdag naar Tjin’s en combineer je exotische supermarkt trip met heerlijke broodjes en snacks.

Adres: Eerste van der Helststraat 64

Openingstijden:

maandag/zaterdag 10:30-18:30

zondag: gesloten

Telefoon: 020 671 7708


364 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page