top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Bamboo Bali


Bamboo Bali

Wat ooit begon als een foodtruck op festivals, is sinds een half jaar een eigen zaak op de Jan van Galenstraat. Bamboo Bali is een van de nieuwste aanwinsten van de stad op tokogebied. Tot nu toe hebben wij uitstekende ervaringen met nieuwe toko’s en als de maaltijden bij Bamboo Bali net zo goed smaken als de presentatie, zijn wij een schitterende ervaring rijker.


Geen longtong, wel cadeau van het huis

Een gemeenschappelijke deler van alle nieuwe toko’s is dat ze er stukke gelikter uitzien dan de klassieke toko’s. Soms zijn wij hier wat huiverig voor, maar Batavia bewees al dat ook gelikte toko’s heerlijk eten kunnen serveren. Vandaag gaan wij voor de saté ayam (€7). Helaas is de longtong al op, dus wordt deze geserveerd met witte rijst en zuur. Ook krijgen wij een zakje kroepoek van het huis erbij.


Overheerlijke saté

Dit was precies de maaltijd waar wij zin in hadden. De saté is echt goed. De kip is mals, lekker zoet en heeft een frisse citroengras smaak. Ook de pindasaus is lekker kruidig. Het enige minpunt hier was dat wij graag wat meer saus hadden gehad. Wel was de witte rijst wat saai. Nou is witte rijst vaak saai en hadden we dan ook graag de longtong gehad. Goede reden om nog een keer terug te gaan.


Cijfer: 7,5

Met Bamboo Bali is er weer een fijne nieuwe toko in de stad geopend. Net buiten de ring, maar zeker de moeite waard om de overstap voor te wagen. De saté is uitstekend en de prijzen erg redelijk. Hopelijk wordt er wat meer longtong ingeslagen, maar dat deze uitverkocht was zegt ook al genoeg.
Adres: Jan van Galenstraat 680, 1061 AG Amsterdam

Openingstijden: maandag/zondag: 16:00-22:00

Telefoon: 020 774 3367


145 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kemang

Benteng

Pondok Indah

Comentários


bottom of page