top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Pondok Indah

Bijgewerkt op: 23 dec. 2021


Eethuis Pondok Indah

Van de meer dan 50 toko’s die wij in de stad bezocht hebben, zat er nog geen een in het meest bijzondere gedeelte van de stad: de grachtengordel. Tot vandaag. Wij hebben namelijk een bezoekje gebracht aan Pondok Indah. Deze toko bevindt zich op de Prinsengracht aan de kant van de Jordaan. Nu maar hopen dat de gerechten net zo magisch zijn als de locatie.


De wok box

Pondok Indah is een kleine toko die puur bedoeld is om snel eten af te halen. De gerechten worden meegegeven in handige wok boxen. Het enige minpunt hiervan is dat ze minder mooi op de foto staan. Maar goed, daar zijn ze ook niet voor gemaakt. Wij bestellen vandaag een box met nasi goreng, sambal goreng boontjes en rendang. De prijs voor deze box is €7,60.


Te veel concessies

De portie is wat kleiner dan normaal, maar we hebben ook niet altijd zin om een hele rames op te eten. De nasi is prima, niet veel op aan te merken. De sambal goreng boontjes zijn lekker gebakken en knapperig, maar hadden van ons zeker wat pittiger gemogen. De rendang is lekker zacht en niet te vet, maar mist voor ons echt smaak. Wij proeven niet veel kokos terug, maar vooral bouillon. Dit is echt zonde, wat het vlees is verder van goede kwaliteit. Wij hebben dan ook het idee dat er te veel concessies aan de westerse smaak gedaan worden.


Cijfer: 6

De gerechten van Pondok Indah zij helaas niet zo magisch als de locatie. Het is zeker niet slecht, maar in onze ogen worden er toch te veel concessies aan de westerse smaak gedaan. Voor een kleine box zouden wij dan ook eerder naar Toko Kok Kita of Warung Padi gaan, waar deze lekkerder en voordeliger zijn. Maar mocht je toch in de buurt van Pondok Indah zijn, kan het zeker geen kwaad om voor een snelle hap te gaan.

Adres: Prinsengracht 42, 1015 DW Amsterdam

Openingstijden:

maandag/zaterdag: 16:00-20:00

zondag: gesloten

Telefoon: 020 422 0029


249 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page