top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Benteng

Bijgewerkt op: 23 dec. 2021


Benteng Amsterdam

Met twee vestigingen is Benteng goed vertegenwoordigd in Oud-Zuid. De ene vestiging bevindt zich op de Stadionweg ter hoogte van de Beethovenstraat en de andere om de hoek bij het Museumplein ter hoogte van het Vondelpark. Er zijn slechtere plekken in de stad te bedenken om te werken. Wij bezoeken vandaag de vestiging bij het Museumplein voor de Benteng speciaal.


Wij weten wat lekker is

De toko ziet er uit zoals je verwacht van een toko in Oud-Zuid, overzichtelijk en iets minder chaotisch dan normaal, Wij bestellen de Benteng speciaal (€11) bestaande uit nasi goreng, sambal goreng boontjes, terong blado, smoor en ajam rudjak. Het personeel vertelt ons goedlachs dat wij weten wat lekker is. Daar zouden we toch iets mee moeten doen zou je denken.


Smoor om de vingers bij af te likken

De nasi is lekker gekruid, zoals we bijna altijd wel kunnen vertellen. Over de sambal goreng boontjes zijn wij ook zeer te spreken. Een fijne bite, pittig en smaakvol. Ook de terong blado is smaakvol en pittig, maar heeft voor ons net iets te veel bite. Deze had van ons dan ook iets zachter gemogen. Over de ajam rudjak zijn wij ook te spreken. Deze heeft een lekker frisse citroengras smaak. De kip had van ons wat pittiger gemogen, maar dit werd wel gecompenseerd met de groenten. Het hoogtepunt van de maaltijd was de smoor. Het vlees was heerlijk zoet en gemakkelijk uit elkaar te trekken met een vork zonder dat het vet was. Perfect!


Cijfer: 8

Dat wij ooit dachten dat Oud-Zuid geen toko buurt is, is allang achterhaald. Made’s Warung, Toko Aruda en nu ook Benteng laten zien dat Oud-Zuid geweldige toko’s heeft. Ga dan ook snel naar een van de vestigingen van Benteng om een maaltijd te bestellen. Vergeet dan vooral niet om smoor te vragen.

Adres: Stadionweg 49 & Alexander Boersstraat 31HS, 1071 KV Amsterdam

Openingstijden: maandag/zondag: 16:00-20:00

Telefoon: 020 221 7744


294 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Selera Anda

Kemang

Comments


bottom of page