top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Rotishop Gieta


Rotishop Gieta Surinaams Afhaalcentrum

Onze zoektocht naar de beste roti van de stad brengt ons vandaag bij Rotishop Gieta in De Baarsjes. Sinds 2008 is Rotishop Gieta een fenomeen in de buurt. De gerechten worden hier bereid volgens recepten die al generaties in de familie zijn. Dit klinkt ons natuurlijk als muziek in de oren. Hoogste tijd om de roti onder de loep te leggen.


Een roti fenomeen

Eenmaal binnen bij Rotishop Gieta vallen vooral de uitgeknipte krantenartikelen op. De meest in het oog springende is dit item van 24 Kitchen. Het moge duidelijk zijn dat we over de vloer komen bij een fenomeen. Wij gaan vandaag voor de roti rol zoete hete kipfilet ketjap. Deze kost slechts €5,50.


Heet zeker, maar het mag wat steviger

Wij zijn zo snel mogelijk naar huis gefietst om van de roti rol te genieten. Tot groot verdriet valt de rol echter uit elkaar zodra we hem uitpakken. Waarschijnlijk omdat de vulling iets te vochtig was. De roti zelf smaakt wel erg goed. De roti is goed gekruid en lekker zacht (wat mee heeft gespeeld in het uit elkaar vallen). Verder is de rol goed gevuld met kousenband, aardappelen en de kip. De kip is ook lekker pittig, maar we missen de zoete ketjap smaak wel een beetje. Om het nog pittiger te maken, eten we de sambal ook erbij. Lekker zoet en ook zeker heet.


Cijfer: 7

Bij Rotishop Gieta eet je roti voor een uitstekende prijs. De roti zelf is lekker kruidig en er worden geen concessies aan de pittigheid gedaan. Wel had de kip van ons wat meer smaak mogen hebben en ook had de roti wel steviger gekund. Want met deze verbeteringen, kunnen ze zo in het rijtje met Roopram en Ram’s Roti.

Adres: Balboastraat 15HS, 1057 VS Amsterdam

Openingstijden:

dinsdag/zondag: 15:00-21:00

maandag: gesloten

Telefoon: 020 683 4715


849 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Riaz

The Pom Bar

Ricardos

Comments


bottom of page