top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Warung Redjo


Warung Redjo

Een toko die al tijden op ons lijstje staat, is Warung Redjo op de Hoofdweg. We hebben hier al twee keer voor een dichte deur gestaan, maar we geven ze nog een laatste kans. Het schijnt namelijk dat ze bij Warung Redjo een van de beste saoto soepen van de stad hebben. Dit willen wij dan ook wel eens ervaren.


Surinaamse gastvrijheid

Wij moeten ongeveer een kwartier op onze bestelling wachten en er valt meteens iets op. In dit kwartier heeft de gastheer namelijk met een stuk of vijf klanten een gesprek gehad en een grapje gemaakt en minimaal drie voorbijgangers gedag gezegd. Gastvrijheid op zijn best. De bestelling waar wij op wachten is een grote saoto soep (€5,25) en een bakabana (€1). Erg nette prijzen.


Een leuke verrassing

Bij thuiskomst valt er meteen iets positiefs op, we hebben namelijk niet een maar twee bakabana’s gekregen. Nog positiever is dat de bakabana uitstekend is. Deze is lekker zoet met een heel dun knapperig jasje. Niet de hard gefrituurde rand die we gewend zijn, maar een meer subtielere. Ook de saoto is uitstekend. Het is een riante portie die goed smaakt. Lekkere grote stukken kip en ook de taugé is niet te groot. De saoto wordt opgevuld met kool, wat zeker een leuke toevoeging is.


Cijfer: 8

Het duurde even voordat we Warung Redjo eindelijk konden bezoeken, maar het was het meer dan waard. De saoto is uitstekend (bijna net zo goed als die van Warung Rahayu) en de bakabana valt op door het dunne maar toch knapperige randje. Daarbij werkt er ook nog een altijd vrolijke gastheer, kortom een toko uit het boekje.

Adres: Hoofdweg 137, 1057 CN Amsterdam

Openingstijden:

zondag: 15:00-21:00

maandag/vrijdag: 15:00-22:00

zaterdag: gesloten

Telefoon: 020 618 1621

208 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

The Pom Bar

Ricardos

Bình luận


bottom of page