top of page
  • Foto van schrijverDe Toko Connoisseur

Java Kuliner

Bijgewerkt op: 23 dec. 2021


Java Kuliner Amsterdam

Nog net binnen de stadsgrenzen in Buitenveldert vinden we Java Kuliner. Deze toko is goed verstopt in een hoekje van de Buitenveldertselaan. Gelukkig hebben wij een goed oog voor toko’s en wisten wij Java Kuliner er uit te pikken. Wij hebben net gesport, dus hoog tijd voor een Javaanse maaltijd!


Een oude bekende

Java Kuliner is van dezelfde eigenaar als Toko Restu. Dit is ook terug te zien in dezelfde huisstijl. Zowel qua inrichting als het menu zijn de twee bijna identiek. Java Kuliner is wel wat ruimer ingericht en heeft ook een grote keuze uit snacks. Aan de snacks komen wij niet toe, want wij gaan vandaag alleen voor een nasi rames (€11). Naast nasi goreng bestaat deze uit terong blado, sambal goreng boontjes, ayam pedis en daging bali. Voor de verandering kiezen we een keer niet voor een gekookt eitje, maar voor een aardappelkoekje.


Genoeg pit, maar we missen wat smaak

De nasi goreng zelf is wat aan de waterige kant, maar smaakt verder prima. Zowel de sambal goreng boontjes als de terong blado zijn lekker pittig en een prima toevoeging aan de maaltijd. Het zijn geen smaaksensaties, maar zorgen wel voor een goede bite. De ayam pedis is lekker pittig maar had van ons wat smaakvoller gemogen. Wel is de kip lekker zacht. Ook de daging bali is lekker zacht, maar ook deze had van ons wat smaakvoller gekund. We proefden vooral pittigheid en miste een beetje de smaakexplosie die een goede daging bali kan geven. Het aardappelkoekje was leuk voor de afwisseling, maar ook deze was wat aan de flauw kant. Tot slot willen we wel echt een compliment geven voor de pittigheid, hierbij zijn zeker geen concessies gedaan aan de laffe smaakpapillen van Hollanders.


Cijfer: 6,5

Het is te merken dat Java Kuliner en Toko Restu van dezelfde eigenaar zijn. Zowel qua smaken als qua uitstraling doen de twee niet veel voor elkaar onder. Waarschijnlijk kozen we bij Java Kuliner net wat meer de gerechten die bij ons pasten, waardoor onze beoordeling iets hoger uitvalt. Alhoewel het niet per se een smaaksensatie is, is het een prima nasi rames. Vooral de pittigheid kan ons zeker bekoren.

Adres: Buitenveldertselaan 182, 1081 AC Amsterdam

Openingstijden:

maandag/zaterdag: 12:00-20:00

zondag: 14:00-20:00

Telefoon: 020 354 7132


1.164 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Коментарі


bottom of page